Alexandru Chermeleu: Hoți de suflete


Ai simțit vreodată că cel de lângă tine vrea sa îți fure timpul? Sa te sufoce cu al lui. Să dea limbile ceasului peste cap și sa te vadă îmbătrânit? Sunt cei care vor să îți cheltuie banii, ținându-i pe ai lor sub perna. Sunt cei care vor să îți îmbrace hainele și să îți fure aroma. Să-ți folosească parfumul și să îți mănânce din farfurie. Unii ți-ar fura și partenerul iar dacă asta nu se poate, măcar să-l împrumute. Sunt cei te sug de vlagă. De viata și de simțuri. Sunt ca vampirii ce se hrănesc cu sânge proaspăt. Niște consumatori de energie și de vise.

Ai simțit vreodată un suflu aprig și greoi în ceafă? Al celor care-ți urmăresc aievea pașii. Sunt ca o umbră ce înghite pete de lumină. Ca o fantoma ce îți tulbura mereu prezența. Sunt cei ce se hrănesc încet cu tine. Mușcând din suflet, mestecând inimi și fumând nevrotic, minți. Sunt ca un demon ce te invită nonșalant la o partida de șah. Sunt cei ce te transforma într-un pion, intr-un nebun ce nu ii înțelege. Uitând că tu ai fost … un rege! Sau o regina pe tabla schimbătoare a vieții.

Ai simțit vreodată răutatea celui de lângă tine? Un hot de timp ce te ademenește cu zeci și sute de bomboane dulci. Precum cuvintele ce le aștern în suflet. Pierdute printre fapte ce-ntarzie să apară-n pragul lui. Căci multi am dat în diabet atunci când cel de lângă noi ne promitea și luna de pe cer, și soarele … îmbrăcate-n zahăr. Ei au uitat ca cea mai bună glazura este cea a sufletului, considerând mereu că sunt cireașa de pe tortul tău.

Există și hoți de buzunare. Ei nu iti pot fura mai mult decât ce-ascunzi în ele.

Însă un hot de suflet este crima ființei. E patima și plânset în pridvorul clipelor. E hoțul ce îți fură zâmbetul, timpul, mintea, inima și trupul.

Chiar și atunci când are mâinile încătușate.

Foto: FrankTt  (deviantart.com.)

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

Un gând despre „Alexandru Chermeleu: Hoți de suflete

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: