Alexandru Chermeleu: Mai bine în pat decât în suflet …


Bărbații buni sunt luați. Sunt ademeniți, răpiți și ascunși atât de bine. În suflet. Cred că e singura ascunzătoare din care nu mai dorești să scapi. Bărbații mai puțini buni vor „scăpa”. Își vor găsi, mereu, alte ascunzători. Dar nu în suflet, ci in pat. E mult mai simplu să cureți un cearșaf decât o inimă rănită. 🙂

Bărbații buni rămân. Până dimineața. Unii ar rămâne o viață. Alții, nu apucă un răsărit. Primii îți vor turna vin iar mai apoi, cafea. Cei din urmă iti vor turna cuvinte dulci. Cafeaua mai poate sa aștepte. Uneori, se lasă așteptata atât de mult. Precum un telefon ce nu mai sună. O ușă în care nu mai bate nimeni. O inimă ce a încetat sa mai tresară.

Bărbații buni îți vor mototoli doar așternuturile. Cei mai putini buni, îți vor mototoli mintea și inima. Nu neapărat în ordinea asta. Primii sunt o poezie. Cei din urmă, versuri pierdute printre nopțile în care promisiunile curg mai rău ca picăturile de ploaie ce se opresc în geamul vostru.

Primii sunt o drumeție lină. Cei din urmă, un drum cu gropi în care iti vei rupe gleznele. Te vei împiedica din metru în metru. De asta e atat de greu sa ajungi la inima lor. E ca un labirint chinuitor al ființei.

Bărbații buni sunt luați. Cei mai putini buni, și-ar dori sa fie. Deși, s-ar plictisi atât de repede.

Mai bine în pat decât în suflet? Mai bine-n amândouă.

Foto: Stuart Connor

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: