Dacă strabunica și bunica au făcut asta, ma gândesc ca și femeile din ziua de azi o pot face. Nimic nu trebuie în viață. Însă iubirea presupune implicare. Grijă fața de tine și fata de celalalt. Dacă nu miști un deget în direcția potrivită, poți fi Frumoasa din pădurea adormită. Așa cum Fătul Frumos de langa tine nu face nimic toată ziua. Asta nu e iubire.
O viață de familie nu înseamnă numai selfie-uri făcute împreună și ieșiri la restaurant. Nu înseamnă numai „ce bine arătăm noi doi și cât de mișto ne vad ceilalți”. Dacă pe interior va mănâncă viermii, nu sunteți deloc mișto. Sunteti numai de fațada. O fațada cu fundația scorijita și putrezita de aparențe.
O relație autentica presupune și o ciorbă fierbinte, o mămăligă făcută cu dragoste, un bec schimbat cu un altul, o clanța de ușa, reparată. Dacă ea sta toată ziua în oglindă iar el o freacă pe tableta sau pe telefon, probabil veți manca la fast food iar acasă vă veți iubi pe întuneric.
Nu avem nevoie de femei care sa ne spele chiloții și ciorapii și nici de bărbați care spala vasele și duc gunoiul. Ba da! Avem nevoie! De pitipoance și de cocalari e plină lumea. Avem nevoie și de unii, și de ceilalți. Iubirea trece prin stomac. Asa cum serile romantice nu se petrec doar la lumina lumânărilor.
De unghii lungi și gene false ne-am cam plictisit. Asa cum ne-am saturat și de bărbați ce au uitat cum e să fii bărbat în pauzele de sala și de epilat.
Iubirea inseamna sa mai arunci și o rufă în mașină de spălat. Sa mai scoți și câinele din când în când, afară. Înseamnă să arunci gunoiul. Și nu numai cel din casă. Dar și pe cel din casa sufletului.
Iubirea înseamnă muncă. Multă muncă. În primul rând cu tine și mai apoi cu celalalt. Din nefericire, e plin de puturoși ce pocnesc din degete atunci când îți spun un Te iubesc, rostit în grabă.
Foto: beyondbaby.meaganfrancis.com
_________
Pana la Rai și Iad (in iubire) o iubim pe Ea! 🙂 Nu ai cartea inca? Click aici:
Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța...
Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ...
DISCLAIMER
COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei.
Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor.
Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.
Vezi mai multe articole
3 gânduri despre „Alexandru Chermeleu: Nu avem nevoie de femei care să ne spele ciorapii și nici de bărbați care să spele vasele. ”
Da domnilor. Doar că până vă dați seama de aceste lucruri, noi, cele care suntem c***e, în pat, gospodine în casă și doamne pe stradă, ajungem să fim atât de dezamăgite de specia bărbătească încât stăm să ne gândim oare ce rasă de câine să ne cumpărăm ca să ne țină companie.
Teora ca teoria, da’ praftica……
ApreciazăApreciază
Bravo dom’le, foarte bun articolul,bravo…dar aceste rânduri ar trebui sa le vadă si conștientizeze toți semenii…bravo.
ApreciazăApreciază
Da domnilor. Doar că până vă dați seama de aceste lucruri, noi, cele care suntem c***e, în pat, gospodine în casă și doamne pe stradă, ajungem să fim atât de dezamăgite de specia bărbătească încât stăm să ne gândim oare ce rasă de câine să ne cumpărăm ca să ne țină companie.
ApreciazăApreciază