Alexandru Chermeleu: Nu există despărțiri elegante. Doar amintiri frumoase ce ar trebui prețuite.


Ați cunoscut cupluri care s-au despărțit „frumos”? Mi s-a mai pus această întrebare. Cum aș putea sa ma despart de iubitul meu fără suferința? Nu prea ai cum. E imposibil sa faci curat undeva, fără a murdări altceva.

In cuplu e la fel. Cum ai putea să te desparti de omul cu care ai împărțit viața, fără a lăsa urme acute de durere in suflet? Și de o parte, si de cealaltă. Cei care spun că s-au despărțit elegant și fără regrete sunt cei care, probabil, nu s-au iubit suficient. Orice despărțire aduce suferință în inima protagoniștilor. Nu te poți debarasa de un om asa cum te lipsești de un smartphone. Deși, sunt unii care își iubesc mai mult telefonul decât timpul petrecut cu celălalt.

Oamenii nu sunt obiecte. Nu sunt accesorii pe care să le porți și să le schimbi atunci când consideri ca te-ai plictisit de ele. Oamenii nu sunt haine pe care sa le dai jos de pe umerașul clipelor iar mai apoi să le arunci în coșul reproșurilor. Nu îi poți arunca în neantul timpului, încercând să uiți motivul pentru care te-ai îndrăgostit de ei.

Orice relație, indiferent de durata ei, adună amintiri. Mai mult sau mai puțin plăcute. Momente împărtășite. Săruturi lungi sau săruturi scurte, furate la un colț de stradă. Nopți nebune și dimineți liniștite, în doi.

Fiecare om care intră in viața noastră colorează pete in minte și în inimă. Unele pete sunt atât de mari, încât nu pot fi șterse atât de ușor cu buretele ființei. Poate nici cu cel al timpului.

Iar dacă înainte ați împărțit patul, mașina, bucătăria, ceașca de cafea și o țigară ce parcă nu se mai stingea, acum veți împărți doar amintiri. Adăpostiți-le in suflet și zâmbiți. Pentru că nu există despărțiri elegante. Exista doar amintiri frumoase ce ar trebui prețuite.

Prețuite intens.

______

Tu ți-ai comandat un exemplar din Iubind-o pe Ea? Dacă nu, o poți face acum! Grăbește-te! Ia-ți cartea de suflet, acum! Link:

http://bookzone.ro/produs/iubind-o-pe-ea/

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: