Alexandru Chermeleu: S-a terminat dragostea. Nu mai am.


S-a terminat cu iubirea. Ți-am oferit tone de emoții. Kilograme de săruturi și grame de fiori din sufletul meu. Te-am iubit la metru și ți-am turnat litri de lacrimi în pragul inimii. Nu as fi crezut vreodată că iubirea poate fi măsurată în preajma ta. Pe măsură ce te iubeam mai mult, ma răneai mai des. Eram invers proporțional fericirii. Eram ca două cifre inversate în grabă.

De fiecare dată când îți vorbeam mai mult, tăceai. Din ce in ce mai aprig. Erai precum o șoaptă sfâșiată în amintiri. Precum o eșarfă ce sugruma clipe petrecute în bătătură. Nu credeam că iubirea e gradata în Universul tău. Căci acum, gradele din suflet scad, nu cresc. E frig atunci când mâinile tale ascund atingeri ce nu își gasesc ținta.

Nu aș fi crezut vreodată că poți iubi pe cineva care nu te iubește. E ca și cum ai hrăni o pasăre de lemn, așteptând să te încânte cu al ei glas sculptat în forme tari. Nu aș fi crezut vreodată că voi schimba intensitatea. Când mintea voia să te schimbe pe tine dar inima nu o lăsa, certând-o. Nu mi-am imaginat vreodată că în dragoste e ca la piață. Un troc neinspirat între protagoniști.

Însă iubirea nu e un troc. Nu se cumpără și nu se vinde. Și nu se termină. Niciodată. Iubirea nu e la metru și nici la kilogram. Nu e la litru si nici gradata. Iubirea ori e, ori nu e.

Așa cum eu am fost chiar și atunci când tu ai încetat să fii.

––––

Tu ți-ai precomandat cartea de suflet? Daca nu, precomanda cartea Iubind-o pe Ea si primește-o impreuna cu cea mai frumoasa scrisoare de dragoste! Cadoul tau de 8 Martie! 🙂

Link:

http://bookzone.ro/produs/iubind-o-pe-ea/

 

Foto:deviantart.com

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

Un gând despre „Alexandru Chermeleu: S-a terminat dragostea. Nu mai am.

  1. Mare adevar ai spus aici : ” iubirea nu e un troc. Nu se cumpără și nu se vinde. Și nu se termină. Niciodată. Iubirea nu e la metru și nici la kilogram. Nu e la litru si nici gradata. Iubirea ori e, ori nu e. ”
    Vin si eu aici cu o completare , vorba ( FOARTE ADEVARATA ) a cantecului lui Gheorghe Gheorghiu : ” Dar unde dragoste nu e , nimic nu e… / Nici soare nu-i, nici viata nu-i… / Iar eu ma simt al nimanui… / Dar unde dragoste nu e, nimic nu e… / Nici soare nu-i, nici viata nu-i… / Acolo unde nu esti TU… ( cand spun ” TU ” , bine-‘nteles ca ma refer la acel ” TU ” intr-un un cuplu adevarat care se iubesc reciproc, sincer si neconditionat ).

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: