E plin de mafioți în jurul nostru. Unii nu au dat pe la școală iar alții au mers degeaba. Sunt unii care nici măcar nu știu cine a fost Don Corleone. Se gândesc ca e o marca noua de cornuri. :)) Nu mi-a plăcut niciodată spiritul de turmă. Acolo unde arunci un băț și toți aleargă bezmetici după el. Acolo unde unul strigă hip, iar ceilalți hop. De la moda selfie-urilor nevrotice, la noua moda tâmpită pe care multi o îmbrățișează și nu vor să îi dea drumul.
Sa fii mafiot nu înseamnă nimic atunci când toți ceilalți sunt mafioți. 🙂 E ca si cum am conduce toți aceeași marca de mașină. Ca și cum am săruta toți aceleași jumătăți de buze. Să fii mafiot nu înseamă nimic atunci când asasinezi gramatica fără contract. Atunci când limba româna a uitat de multa vreme sa mai fie o comoară.
Sa fii mafiot nu înseamnă nimic atunci când ești mafiot pe banii părinților sau pe spatele altora. Asta înseamnă să fii o pramatie. Un leneș ce nu vrea sa ia viata în piept. E lesne de înțeles ca dacă nu vrei sa muncești pentru banii tăi, s-ar putea să nu iti dorești sa muncești nici pentru iubirea celuilalt. Leneșii sentimentelor sunt la fel.
Sa fii mafiot e ușor. Sa fii om, cu tot ce inseamna asta, e al dracului de greu.
Într-o lume de mafioți, alege sa Fii tu. E mult mai sănătos pe termen lung. Dar merită. Pentru ca adevărații „mafioți” tac și fac. Restul, e doar o gargara împrăștiata agresiv într-un virtual plin de măști. Un virtual colorat de invidie gratuită, prostie acută și slavă deșartă.
Nu! Nu vreau sa fiu mafiot! Vreau sa iubesc și sa fiu iubit! Iar pentru asta nu ai nevoie de costum, pistoale, atentate, asasini plătiți și un Ego inflamat.
Pentru asta ai nevoie doar de atât … sa fii TU! Punct.
Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța...
Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ...
DISCLAIMER
COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei.
Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor.
Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.
Vezi mai multe articole