Alexandru Chermeleu: Sa fii Bărbat!


Sa fii bărbat nu inseamna sa ii tragi una in „bot” iubitei tale pe motivul ca s-a răstit la tine. Sa fii barbat nu inseamna sa fii 2 pe 2 si sa mergi necontenit la sala din spatele blocului, etalandu-ti Mușchii in cluburile de pseudo fițe in care ai ajuns sa iti faci veacul. Sa fii barbat nu inseamna sa conduci o mașina de 40 de mii de euro daca atunci cand cobori din ea nu stii sa dai un „Buna ziua!”. Sa fii barbat nu inseamna un costum scump si curat la exterior, atata timp cat restul e pătat in interior. Sa fii barbat nu inseamna sa înjuri pe la toate colțurile, spargănd semințe si sprijinind relaxat si intr-o dunga stâlpii de înaltă tensiune. Sa fii barbat nu inseamna sa te lauzi amicilor tai dubioși, spunându-le cate femei ți-au trecut prin patul nefăcut. Sa fii barbat nu inseamna sa fii mitocan cu cei pe care nu ii cunosti si arogant cu cei de langa tine. Sa fii barbat nu inseamna sa ajungi mort de beat acasă si sa iti „inviți” familia la runde de box fara spectatori. Sa fii barbat nu inseamna ca trebuie sa iti ascunzi lacrimile.

Sa fii barbat inseamna sa iti înțelegi sufletul pereche atunci cand are nevoie de asta cel mai mult. Sa fii barbat inseamna sa iti antrenezi mai mult neuronii si mai putin bicepșii sau hormonii. Sa fii barbat inseamna mai mult Amor si mai putin sex. Sa fii barbat inseamna ca, indiferent de mașina pe care o conduci, fie una de 40 de mii de euro sau 400 de euro, stii sa iti păstrezi manierele si sa fii tu, la final de zi. Sa fii barbat inseamna sa recunoști cand ai gresit. Sa fii barbat inseamna sa poti spune „Imi pare rau!”. Sa fii barbat inseamna sa iti păstrezi atitudinea. Inseamna sa iti asumi atat vorbele cat si faptele. Sa fii barbat inseamna ca poti plange. Chiar daca lacrimile tale vor fi sau nu șterse de cel de lângă tine. Sa fii barbat inseamna sa spui „Te iubesc” oamenilor dragi din Viata ta. Sa fii barbat inseamna sa mulțumești in fiecare zi. Pentru tot.

Sa fii un mascul Alfa nu inseamna nimic atunci cand toate celelalte sunt Beta. :))

Să fii bărbat înseamnă mult.

Din nefericire, mulți bărbați sunt prea puțin.

______

Comanda prima mea carte, Iubind-o pe Ea si primesti in cadou, o brățara! Fii tu! Dar tu in cea mai buna varianta a ta!

Comanda de aici si ia-ti cadoul meritat:

http://bookzone.ro/produs/iubind-o-pe-ea/

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

6 gânduri despre „Alexandru Chermeleu: Sa fii Bărbat!

  1. Fiecare avem o anumita imaginatie despre ce inseamna a fi barbat, asta tine de noi de inteligenta si mai apoi educatia data, de fapt fiecare cit poate, Deosebit acest scris ca de obicei

    Apreciază

  2. Finalul incoroneaza opera… si da, multi barbati sunt prea putin. Desi aveau exemple bune din ” ce sa nu fii”, unii nu au invatat nimic… Trist 😦

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: