Alexandru Chermeleu: Episodul 1: Prima intalnire. Inceputul.


Toti am visat sau continuam sa visam la prima intalnire. Pentru unii dintre noi a fost si ultima. :)) Iar pentru altii, întâlnirea vietii. A doua suflete ce s-au căutat in multimea nebuna ce respira atât de greoi si tremura. Prima intalnire e un voiaj. E ca si cum te-ai pregăti pentru excursia vietii tale. Unii o vad ca o plimbare relaxanta pe faleza. Altii ca pe un urcuș plin de surprize pana in vârful unui munte necunoscut.

Unii isi fac „bagajul” dinainte iar altii il poarta anevoios pe cel al trecutului. Prima intalnire e fascinanta. Sublima. Doi oameni care nu s-au văzut niciodata fata in fata. Doua buze ce nu s-au mișcat niciodata una inspre cealalta. Doi ochi ce nu s-au privit decât in poze. Doua trupuri ce nu au clocotit niciodata atât de frenetic sub energiile Spintecător de divine ale protagoniștilor.

Prima intalnire e ca o prăjitura. Unii o savurează plenar si fara întrerupere. Altii se satura de ea inainte de a o termina. 🙂 Unora le place cu mai mult zahăr iar altora le este îndeajuns o singura aroma exotica si sinceră. Prima intalnire e un inceput. E ca o bluza noua. Transparent de fina si de parfumata. Sau, cel putin, asa ar trebui sa fie. O bluza ce iti lasa descoperiți umerii. Dar si gâtul. O bluza pe care ai purta-o doar pentru cel ce merita. 🙂

Prima intalnire e un miracol. Chiar daca multi nu o vad asa. E un miracol printre oameni. Cand doi străini isi spun pe nume. Cand doua minti se alinta-n cor. Cand doua inimi bat la unison. Atât de repede de simti ca mori. 🙂

Prima intalnire nu ar trebui sa fie si ultima.
Altminteri, cum as putea sa te descopăr din nou?

Prima intalnire ar trebui sa fie si ultima. Dar
ultima prima intalnire. 🙂

p.s. va urma …

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: