Alexandru Chermeleu: Dacă ți-aș spune… :)


Daca ți-aș spune ca cel care te-a înșelat, s-a înșelat, de fapt, pe el … M-ai crede?

Ca toate săgețile s-au întors inapoi cu o viteza infinit mai mare?! Săgeți otrăvitoare si îndreptate spre un suflet pur si răscolit de gheare ce au sfâșiat din carnea inimii.

Daca ți-aș spune ca cel care te-a mințit atata timp, s-a mințit, de fapt, singur … Uitându-si numele-n oglinda ce nu-l mai poate recunoaște in dimineți sau seri pătate in cuvinte.

Daca ți-aș spune ca cel care te-a părăsit, s-a părăsit, demult, pe el. Si poate ca e mai bine asa. Decat sa suferi in aceleași brațe ce au uitat sa te încălzească ieri.

Daca ti-as spune ca cel care ti-a zis mereu „Nu poti!” , isi striga in ecou a lui neputința? Tu l-ai lasat de multa vreme in spate. Si nu ți-ai mai întors privirea răpusa ferm de-a lui invidie?!

Daca ți-aș spune ca cel care te vorbește atât de mult si rau pe la spate, vorbește si mai mult despre el … căci nu ar zăbovi o clipa sa-si pună lacăt gurii atunci cand chipul tau il întâlnește pe al lui, in umbra?!

Daca ți-aș spune ca este ok sa fii si singur … nu e o drama si nici moartea fiintei. M-ai crede? Căci doar asa te poti descoperi pe tine, din miile de măști schimbate printre ani.

Daca ți-aș spune ca esti un om frumos … M-ai asculta? Sau te-ai uita grăbit in oglinda ce multe veacuri a păcălit atâtea trupuri?!

Daca ți-aș spune ca inca esti aici, in fiecare dimineata, trezit fiind de-aceleași raze. E o minune.

Ascunde-n suflet aceste randuri si nu uita de ele. Sa-ti reamintești mereu de tine in ceasuri negre si fara de glas.

Daca ți-aș spune … Dar mai bine tac! Atât de dulce imi doresc sa te ascult! 🙂

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

7 gânduri despre „Alexandru Chermeleu: Dacă ți-aș spune… :)

 1. Scrii pentru mine, nu-i asa? Pentru lacrima ce nu se usuca niciodata pe obrazul meu. Pentru noptile mele albe… Pentru singuratatea mea…
  Pentru anii mei pierduti care nu mai „suna a cantec”…

  Scrii pentru mine, nu-i asa?

  Apreciază

  1. draga Ro. Ar trebui sa iti stergi lacrima de pe obraz. Noptile ….. pot fi in continuare albe …. dar distrandu-te. Iar singuratatea ……., crede-ma, e rai pe langa iadul pe care l-ai fi trait in doi cu cineva care nu te apreciaza (/ te-a apreciat) indeajuns.

   Apreciază

   1. Buna Ani… Ani Artic, nu-i asa?
    Stii ce e ciudat? Tu i-ai spus LUI despre acest blog. Iar el mi-a spus mie. Asa se inchide un cerc ce pare putin vicios. Mi-as dori sa nu fie asa.

    Imi place cum scrie Alexandru. Este minunat. Si il banuiesc ca este femeie, in ciuda fotografiei (extrem de sexi) postata pe site. Nu pot sa cred ca un barbat poate sa simta, sa gandeasca si sa scrie asa…

    Hm… mi-ar placea sa mai vorbim. Eu si cu tine.

    Ro

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: