Iubire second hand


Romanilor le plac lucrurile second hand. Haine second hand, țigări second hand, prieteni second hand si relatii second hand. Dar cand vine vorba de iubire second hand, toti dam bir cu fugiții. Sau, cel putin asa e Trendul. Ne aruncam cu capul inainte fara a potoli demonii trecutului si nu suntem deloc atenți atunci cand ii aducem in Viata celuilalt, intoxicandu-l aievea sub ochii inlacrimati ai unui „Te iubesc” șoptit in deriva. Ne amețim partenerii cu tot felul de jocuri dulci sufletului dar nu reușim sa ne dam seama ca singurii amețiți in tot acest carusel dăunător al mintii si al inimii … Suntem noi!

Doi prosti ce au ajuns sa pună in paranteze emoții curate, trairi sincere si sentimente pure in favoarea unui Ego colțuros si amar. Pierdem din privirea celuilalt, treptat si conștient si ne închidem porțile, ferecandu-le sub praful ranilor inca sângerânde. Ne lovim sistematic unul de altul si ne chinuim reciproc in așteptarea unui „Te rog sa ma ierți”.

Atunci cand iubesti la „mana a doua” așteaptă-te sa il primesti pe omul din fata ta înjumătățit si fara chip. Pregătește-te sa te cufunzi in Jumătățile de masura aspre sufletului si alunga din Viata ta dorinta de a fi fericit. Pentru ca drumul anevoios pe care l-ai ales are o alta destinație.

Nu e nicio problema sa porți haine second hand. Contează ce e dedesubtul lor si, mai mult decat atât, ce se ascunde dincolo. Nu înseamna nimic atunci cand fumezi țigări second hand. Tot țigări se numesc si tot in „pământ” te bagă. Nu este o tragedie sa întâlnești oameni sau prieteni second hand. Poate fi o lecție aspra de viata. Dar sa te confunzi cu o iubire second hand, e tragedia sufletului.

Sa iubesti la „mana a doua” inseamna sa fii iubit la „mana a doua”.

… Sau la a șaptea si chiar la a noua.

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

2 gânduri despre „Iubire second hand

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: