Alexandru Chermeleu: Cât „costă” o relație la distanța?


Am crezut întotdeauna in relațiile la distanța. Treaba cu „toti patru sunt Fericiți” se aplica atunci cand principalii protagoniști isi doresc  cu totul altceva si constata cat de nefericiți sunt. Atât împreuna cat si separat. O relatie la distanța funcționează numai atunci cand ambii parteneri așteaptă aceleași lucruri si se îndreaptă cu pași mărunți, dar siguri înspre ele. Distanța este acceptata numai atunci cand se confunda cu așteptarea zilei in care cei doi se vor îmbrățișa sub acelasi semn. In care cei doi se vor (re)intâlni si nu se vor mai separa din acel moment.

Daca ea isi doreste atât de rău jobul mult visat si pentru asta e necesar sa rămâna in orașul ei iar el nu se poate desparți de orașul lui, cel mai bine ar fi ca amandoi sa rămâna in spatiul lor si sa isi vadă de Viata lor. Separat, in orașe separate, lumi separate si iubiri separate.

„Te iubesc atât de mult”, deși nu te-am văzut niciodata decat imaginându-te si auzindu-ti vocea in diminețile timpurii sau in serile demult apuse! Asta nu o cred nici azi, nici maine si niciodata. Sa iubesti inseamna mult mai mult decat vorbe. Iubirea depășește imaginația si pune in ecou auzul. Iubirea necesita timp, transformare si evoluție. Împreuna.

Iar atunci cand spui ca evoluezi langa un partener pe care nu l-ai simțit decat un Weekend in doua luni de zile si pe care il adori doar din cuvintele frumos rostite la telefon sau in scris, nu faci decat sa te minți singur. Si sa il minți si pe celalalt cu zâmbetul pe buzele tremurânde. Fara sa vrei, rezultatul va fi acelasi.

O relatie la distanța e posibila atunci cand distanta nu este un obstacol. Cand ai inceput sa o vezi asa, incepi sa anihilezi trăirile si sa iti sugrumi inima. Iar dragostea nu merita a fi sugrumată. Pentru nimeni si pentru nimic in lume. O relatie la distanta este posibila atunci cand distanta se micșorează, nu creste. Atât cea de pe harta cât si cea dintre suflete.

In final, asculta-ti inima si vorbește cu ea. E singura care iti va spune cat si cum trebuie sa astepti.

Ne e niciodata prea mult sau prea tarziu sa-ti astepti sufletul pereche. Dar ai grija cat si pe cine astepti.

Pentru ca, intr-o relatie la distanta, partenerul potrivit iti va duce dorul. Cel nepotrivit te va uita! 🙂

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

2 gânduri despre „Alexandru Chermeleu: Cât „costă” o relație la distanța?

  1. O iubire la distanță înseamnă sacrificii mari, care, în unele cazuri nu sunt apreciate… Am trăit pe propia mea piele, iubirea la distanță, mi-am lăsat familia, prietenii și m-am mutat în orașul lui… Nimeni nu a apreciat asta. Am luat-o de la zero, fără prieteni, oraș mare și nou, job… S-a terminat în momentul în care partenerul meu, a realizat că nu și-a dorit niciodată această relație… Fac parte din categoria „Dar ai grija cat si pe cine astepti.”
    E imposibil să nu mă regăsesc în vreun articol de al tău. Le citesc aici, cât și pe facebook.
    Aveam nevoie de acest articol. Îți mulțumesc. Datorită ție am aflat răspunsul, chiar și după 4 luni de când s-a terminat. O seară frumoasă.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: