Best Friends sau Fuck Friends?


Nu am înțeles niciodata prietenia cu beneficii. Prietenia fara obligații si fara angajament. De niciun fel. Decat acela de a te intâlni la ora X cu persoana Y pentru a face sex nebun si a mai bifa un moment Z in Viata ta. Ce inseamna prietenia cu beneficii? O mare pierdere de timp. De ambele tabere. O pierdere de timp a celor care se angajează sa primească mai mult decat pot oferi. Contrar unei relatii autentice de iubire.

Prietenia cu beneficii este prietenia oamenilor care nu isi asuma responsabilități dar care așteaptă de la celalalt o minune in Viata lor. Sa te dezbraci la „comanda” in fata cuiva doar pentru ca hormonii tau nu au rezistat de la lucru si pana acasă poate fi eliberator si relaxant. Pe termen scurt si doar asa. Însă pe termen lung nu poate decat sa dăuneze. Mai mult sau mai putin pentru unul din protagoniști.

O prietenie cu beneficii te scapă de „căutat” si te protejează de o posibila dezamagire. Atunci cand semnezi acest contract simbolic cu celalalt, semnezi doar pentru savurarea trupului, nu si a inimii. Nu mai contează cum, cand, cu cine si cu cati se mai întâlnește cealaltă persoana. Atâta timp cât fiecare isi respecta partea contractuala si este satisfăcut. Este o negociere relaționala a oamenilor cu stima de sine scăzută si care nu doresc, cel putin la nivel constient, sa se angajeze intr-o relatie autentica.

Sa fii prieten cu beneficii e ca si cum ti-ai vinde trupul gratis. Iar atunci cand vinzi gratis ceva atât de scump, nu te aștepta ca ceilalți sa te înțeleagă si sa te respecte. Atâta timp cât tu nu faci lucrul acesta. O prietenie cu beneficii are un singur beneficiu. Si anume acela de a-ti descoperi sexualitatea, mai mult sau mai putin (atunci cand aceasta nu este limitată de celalalt) si de a ridica nivelul încrederii in sine. Însă, repet, doar pe termen scurt. Pe termen lung nu esti decat un pion care nu a învățat nimic in tot acest joc pe tabla de șah a vieții. Intr-o prietenie cu beneficii nu inveti cum sa iubesti. Nu ai cum, din moment ce nu o faci. Nu inveti nici cum sa te porți cu celalalt si nici sa te cunosti. Nu inveti sa il cunosti nici măcar pe celalalt. Însă înveți sa oferi si sa primesti … Condiționat!

In prietenia cu beneficii nu vei putea niciodata admira inima celuilalt. Poate nici mintea. Toate acestea ajung pe ultimul loc. Sau poate nici acolo. Cel mult vei admira silueta de invidiat a celuilalt si picăturile de parfum presărate usor pe trup. Este prietenia oamenilor ce au separat mintea si inima de trup si nu au găsit inca un mod de a le uni. Este o „afacere” profitabila a trupului si a plăcerilor pe termen scurt dar un faliment al sufletului pe termen lung.

De la Best Friends la Fuck Friends nu este decat un pas. Un pas atât de usor.

Însă de la Best Friends la Best Lovers este un adevarat maraton. Lung si sinuos. Dar un maraton la care se merita sa te înscrii! 🙂

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

3 gânduri despre „Best Friends sau Fuck Friends?

    1. iti vinzi sufletul, fiindca daca stii cine esti nu ai cum sa nu-ti dai seama cat de putin valorezi, sau daca mai valorezi ceva in ochii tai..sa ai o aventura e cu totul altceva ..sa pornesti pe drumul asta e ca si cum mergi de buna voie spre pierzanie. E doar un punct de vedere, atat!

      Apreciază

  1. E un mod de viata destul de comod pentru unele persoane, chiar daca e greu de inteles de obicei. Pe de alta parte, mai bine asa decat intr-o relatie clasica „de ochii lumii”, in care cei doi nu mai au nimic sa-si spuna si cu atat mai putin sa faca impreuna…. si acest gen de legaturi terminate, dar la care nu se renunta, cred ca sunt inca si mai frecvente decat prieteniile pentru sex – care, pana la urma, pot duce de fapt la ceva mai mult. Adica poate e mai bine (si mai sincer) sa optezi pentru sex si atat, decat sa te prefaci intr-o relatie terminata dar de care sa tii cu dintii ca sa fii „in randul lumii” si cu gandul cine stie unde
    Complicat cu oamenii… si avand in vedere lumea in care traim, pana la urma face fiecare ce poate ca sa reziste secolului 🙂

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: