Alexandru Chermeleu: Care este diferența dintre o femeie singura si una ocupată? :-)


Cea de-a doua este „ocupată” sa iubească si nu este disponibilă. Cel putin nu si cand vorbim despre femeia sinceră. Femeia care a lasat totul in urma ei si a îmbrățișat un prezent pur si eliberat de toate darele trecutului. Aceasta femeie este femeia care a încetat sa mai caute iubirea si s-a lasat găsită de ea. Femeia care stie cum sa iubească si pe cine. Nu degeaba întâlnim atâtea cupluri in care el nu o merita pe ea sau invers. Pentru ca dragostea nu dansează asa cum ii Cânți tu. Dragostea adevărată te dansează in ritmul ei. Important este sa prinzi ritmul si sa nu il pierzi.

Exact asa face si femeia „ocupată”. O femeie care a înțeles ca niciodata nu trebuie sa te opresti din a spera la omul pe care sa il iubesti si care sa te iubească. Femeia care a înțeles ca cea mai nobila si frumoasa ocupație este atunci cand ai ceva de iubit. Aievea si necontenit. Neîntrerupt fiind de ispitele cotidiene ale trupului sau ale privirilor oacheșe si care te admira pe ascuns. Gata sa se arunce in Viata ta ca o minge de foc in mijlocul marii.

Femeia singura e de mai multe feluri. Este femeia care a suferit si s-a oprit. Femeia care si-a anihilat trăirile si care a spus „Stop” inimii. E femeia într-un continuu stop cardio respirator al simțurilor. Acolo unde mintea are putere si domina pana si cele mai sincere trairi. Este femeia care a încetat sa mai creadă in ea si in Viata. Femeia prizonier. Un prizonier condamnat de propriile gânduri si alegeri.

Femeia singura poate fi si cea care așteaptă. Pregătită sa primească dragoste si sa o ofere înzecit. Ea poate fi femeia matura si care a înțeles ca iubirea nu o cauți cu lumânarea. A înțeles ca iubirea te găsește atunci cand încetezi sa o mai cauti si cand esti pregătit sa o primesti in Viata ta. Ca un dar pe care il meriți fiindcă exiști. Dar, mai presus de orice, fiindcă ai învățat sa trăiești. Si nu doar sa respiri tăcere.

Femeia singura mai poate fi si cea care isi dorește sa rămâna asa. Pentru ca o femeie asemenea ei asa se simte bine. Sau,cel putin , asa vede ea normalitatea. Independenta si sătulă de vuietul mulțimii ce o înconjoara. Femeia preocupata si mereu solitara. Precum frunza care a ales sa se desprindă de surorile ei in drumul lin purtat de vânt. O femeie ce si-a acceptat alegerile iar mai apoi si le-a asumat.

Dar ce poate fi mai frumos decat o femeie „ocupată”? Ocupată cu iubirea celuilalt si cu mâinile ei păzite cu grija intr-ale lui?

Ma gândesc ca orice femeie isi dorește sa fie „ocupată”. Dar nu oricum si nu cu oricine! Ci doar cu acela care o merita! 🙂

________

Comandă cartea „Iubind-o pe Ea” si ia-o cu tine oriunde ai merge. De unde poti achiziționa cartea? De aici:

http://bookzone.ro/produs/iubind-o-pe-ea/

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

4 gânduri despre „Alexandru Chermeleu: Care este diferența dintre o femeie singura si una ocupată? :-)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: