Alexandru Chermeleu: Cum arata Fericirea?


O căutam aici si acum. In trecutul mult prea greoi dar si in viitorul neintamplat. O căutam peste drum, in vecini sau chiar in colțul cenușiu din cămara sufletului celuilalt. O căutam peste tot si neîncetat dar uitam sa o căutam acolo de unde ea nu a plecat niciodata.

Fericirea nu are cai putere. Nu strălucește in vitrine si nu o gasesti pe card. Fericirea e in interiorul tau. Fericirea esti Tu!

Restul …
Sunt doar iluzii!

Iluziile acelora care se vând pe niste obiecte, ale celor care au uitat sa mai creadă in ei si au inceput sa uite iubirea. Ale oamenilor pe atât de sclipitori la exterior insa atât de triști la interior.

„Fericirea are chipul tau”. Si cât de adevărate sunt aceste cuvinte. Asemenea omului dezbrăcat de toate prejudecățile timpului, de toate hainele trecutului si de toate maștile Ego-ului. Fericirea are un chip curat, un chip ce oglindește o imagine perfecta a omului ce a cunoscut liniștea sufleteasca. Fericirea este asemenea copilului neprihănit ce a văzut lumina si a gustat din Viata. Fericirea are chipul copilului din tine. Copilul ce nu va muri niciodata, născându-se aievea si necontenit.

Fericirea nu este o stare de Nirvana in care, detașat de tot greul vieții, stai intr-o veșnica contemplare a Ființei tale, așteptând lauda si recunoștința din partea celorlalti, gadilatul orgoliului, exacerbarea imaginii de Sine si preamarirea Ego-ului.

Fericirea este legată de o stare de împlinire sufleteasca ce vine din lucruri mărunte, bucurii simple dar profunde in acelasi timp si a lucrurilor bine făcute. Fericirea este in fiecare dintre noi si toti tanjim sa o descoperim! Dar oare cati au descoperit-o cu adevarat?

Pentru aceasta trebuie sa ne descoperim, in primul rând, pe noi si prin ceilalți, pe Dumnezeu.

Numai asa putem trai o viata autentica, o viata in care mintea si inima deopotrivă sunt intr-un echilibru si armonie perfecte cu sufletul.

Fericirea este o alegere … Iar daca nu ai ales încă, ar fi bine sa o faci! Si sa o faci de azi! 🙂

________

Alege sa fii fericit! Achiziționează cartea „Iubind-o pe Ea” si intra in poveste! Fii una cu iubirea! Comanda cartea de aici:

http://bookzone.ro/produs/iubind-o-pe-ea/

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

2 gânduri despre „Alexandru Chermeleu: Cum arata Fericirea?

  1. Alex ,esti un fenomen, foarte palcut, mereu profund si tintesti drept in problema ,care de fiecare data are si un raspuns aparte si placut surprinzator!!!!Esti, pentru mine o minune care ,in fiecare zi astept articolele tale..cittesc ,citesc si mereu recitesc cu tot ,drag!!!Multumesc frumos ,ca esti aici mereu si ca te am gasit!!!!!

    Apreciază

  2. Multumesc….e putin spus ptr.esența acestei cărți…, ptr.felul in care ma regăsesc in anumite capitole ale cartii…ptr învățăturile si concluziile ce le.am tras din aceasta carte.Finalul este fantastic…este ca o palmă sa ne revenim la realitate…si sa intelegem ca tb sa ne bucurăm acum si aici de ceea ce ne înconjoară.Astept urmatoarea carte!!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: