Alexandru Chermeleu: Dragoste cu Forța nu se poate


Sa te îndrăgostești e minunat. Totul devine mai frumos, mai bun si mai colorat. Inclusiv partenerul nepotrivit de langa tine. Partenerul care încearcă sa te seducă din spatele măștilor eterne in alb si negru. Sa te îndragostesti de cineva este sublim. Dar sa te îndragostesti de persoana nepotrivita nu poate fi decat un chin, pe termen lung.

Din dragoste te umilești, iti iei pumni, accepți orice si mergi inainte. Chiar si atunci cand bati  pasul pe loc. Asta nu e dragoste. E auto- distrugere. Si daca ai cumva impresia ca partenerul de langa tine este cel vinovat in tot acest proces, te înșeli amarnic. Tu esti vinovat. Ca accepti si continui. Continui aceasta șarada dureroasa in numele unei iubiri pe care încerci sa o păstrezi cu forța.

Iar cel care încearcă sa păstreze o iubire cu forța este primul care o va pierde. Testat si verificat. Pe propria piele. Iubirea nu se încătușează si nu trebuie izolata. Iubirea este liberă si trebuie sa te faca si pe tine sa te simti asa. Iubirea iti da aripi, nu ti le taie.

O iubire cu Forta nu se poate. Este cel mai inautententic mod de a fi. De a fi legat de cineva care nu da doi bani pe tine si care te pune de fiecare data pe locul doi. Dar, in ciuda tuturor promisiunilor încălcate cu elegantă si a faptelor umbrite de atâtea vorbe suave, speri la un miracol. La miracolul schimbării celuilalt. Iar daca asta nu se intampla, vei invoca tu schimbarea si vei încerca sa o induci in celalalt.

Cine vrea sa se schimbe, o va face pentru tine. Nemijlocit. Cu pași mărunți dar siguri. Dar nu si partenerul nepotrivit. El nu va încerca sa se schimbe. Nici măcar pentru el, darmite pentru tine. Si atunci? Ce mai cauți acolo? Alte promisiuni? Alte cuvinte alese cu grija? Alte nopți nedormite si acoperite de lacrimi gratuite?

Daca nu primesti cât oferi, schimba persoana, nu intensitatea! Si schimb-o repede! Si vei găsi iubirea adevarata. Mai devreme sau mai tarziu.

Pentru ca Dragoste cu Forța nu se poate, dar Forta  dragostei poate orice! 🙂

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

Un gând despre „Alexandru Chermeleu: Dragoste cu Forța nu se poate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: