De ce sa urasti femeia cand poti sa o iubesti.


Nu am digerat niciodată misoginii. Mi se par cei mai frustrați purtători de pantaloni de la Adam si Eva încoace. Sunt precum acea gaura neagră in care este concentrata toată energia negativă pe care un bărbat a adunat-o in urma experiențelor nefaste sau a experienței trecute si nebifate in catalogul „cuceritorului” aici si acum. Sunt acei bărbați care detesta femeile si le coboară pe cele mai destrăbălate trepte in timp ce, pe ascuns, tanjesc după secretul Victoriei.

Acei „masculi” feroce care au picat testul cuceritorului si al vânătorului asiduu si au degradat încet dar sigur înspre Beta. Nu ca înainte ar fi fost Alfa. Niste masculi „neintelesi” in lumea lor invadata de refuzuri si traume nerezolvate. O lume întunecata de gânduri, trăiri si emoții distructive orientate înspre doamnele pe care înainte le priveau si adorau cu atâta patima iar acum le urăsc si le-ar vedea „moarte” in suflet sau chiar pe strada. Cand ei urăsc Femeia se urăsc, in esența, pe ei înșiși. Îsi urăsc neputința, lasitatea si lipsa nevoii de a lupta.

Pentru ei, orice lupta cu o femeie este o lupta câștigată si pe atât de mult pierdută. Ii vezi pe strada, prin autobuze, la biblioteca centrală si pe scaunul tapițat in catifea de la teatrul din orașul tau. Sunt pretutindeni si Nicaieri, deoarece multi dintre ei nu recunosc. Nu ar recunoaște in ruptul capului.

Dar le simți energia si vibrația. E ca o locomotiva care se îndreaptă metalic înspre tine cu peste 150 km la ora si te lovește înainte sa știi ce s-a întâmplat. Pentru o femeie sentimentul e chiar mai intens si deloc înălțător. Cam doua locomotive care te strivesc ca pe o musca.

Mi-ar plăcea sa cred ca sunt doar niste oameni cu probleme. Însă eu cred ca mulți dintre ei sunt bolnavi.

In primul rând … de ei înșiși!

O femeie nu poate fi Frumoasa decat atunci cand iubeste si este iubita.

Si atunci … De ce sa urasti femeia cand poti sa o iubesti?

Nu trebuie sa imi raspunzi.

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: