Alexandru Chermeleu: Uită-mă sa Uit de tine!


Uita-ma sa uit de tine!

E singurul drum in care sufletul meu mai poate fi salvat. Uita-ma si șterge-ma din toate amintirile noastre. Șterge-ma cu buretele mult prea înmuiat in cuvinte si iluzii. Șterge-ma cu radiera mintii dar lasa-mi clipele intacte. Incepe ușor, de jos si pana sus, fara a zgâria hârtia pe care ai așternut atât de multe povesti de iubire. Șterge-mi ușor degetele de la picioare astfel încât sa imi rămână doar gleznele goale si fine. Șterge-mi incet gleznele si pulpele moi, si urca incet către picioarele infinit de lungi. Mai apoi șterge-mi picioarele cu grija, fara a musca din pagina ce imi acoperă in taina coapsele atât de adorate.

Șterge-mi din nou stomacul si pieptul, sânii si gâtul subțire. Urca ușor înspre chipul meu si șterge-mi bărbia rotunjită si albă, buzele darnice si moi, pomeții colorați de tine si ochii! Ochii sa mi-i ștergi ușor de repede, fara a-mi lasa timp sa clipesc sub sprâncenele arse de dor.

Iar dupa ce imi ștergi chipul, joaca-te pentru ultima oară cu parul meu de copil si uita-l. Rupe bucatele din firele goale si arunca-le peste timpuri. Acum ca m-ai sters de tot din tabloul nostru drag, te rog sa ma cureti din minte si din suflet. Din inima si din Vis. Asa cum valurile nu uita sa curete malul încins de soarele nisipurilor sclipitoare. Asa cum un bolnav se curată de boala lui. Precum o floare de ale ei petale si flori in toamnele târzii si triste.

Uita-ma asa cum ti-ai uita numele.

Uita-ma sa uit de tine …

Dar nu uita … Iubirea!

  • Fragment din cartea „Iubind-o pe Ea”

________

De unde poti achiziționa cartea? De aici:

http://bookzone.ro/produs/iubind-o-pe-ea/

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

2 gânduri despre „Alexandru Chermeleu: Uită-mă sa Uit de tine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: