Doamna cu cățelul


Nu poti sa nu o observi atunci cand trece pe lânga tine fara sa te privească in suflet. Sub pălăria chic pe care o poarta cu o nonșalantă atât de provocatoare se adapostesc niste ochi ascunși de mici si negri. Cu o privire calda si apăsătoare care te pătrunde in toate cămările inimii, rascolindu-te in toate formele dureroase si dulci, nevinovat de dulci. Se misca atât de suav si atent, de parca ar cauta ceva, ceva ascuns atât de bine in inima încât e nevoie de timp. Dar Ea nu mai are timp.

De fiecare data cand o vad coborând, ii adulmec mirosul fin si o urmăresc necontenit. Scările se modelează dupa gleznele ei de felina iar coapsele se misca intr-o unduire perfecta. E genul de femeie dupa care iti întorci incet capul, iti torsionezi bazinul si risti sa o porți in minte si in inima. Genul de femeie dupa care nu ți-ai permite sa fluieri. E ca si cum te-ai jigni singur.

O privești contemplativ, asemenea statuetelor obraznic de vii de pe renumita Champs Elysées ce te privesc fara invidie si pur. Asa este si aerul ei. Are un suflu parizian si inabordabil de atragator. Nu am inteles niciodată cum poate o femeie atât de misterioasa, eleganta si fina sa plimbe acelasi cățel, zi de zi, saptamana de saptamana si an de an pe strada prafuita si pietruita de poveștile oamenilor ce o străbat robotic in drumul lor spre viata. Dar poate ca aceasta este si povestea ei. O poveste de iubire. O poveste fara titlu si fara nume. Asemenea ei.

Nu am aflat niciodată numele ce-l poarta. Poate pentru ca nu am fost niciodată atât de curajos sa o întreb. Despre Ea si despre mine. Despre noi.

Pentru mine a fost, este si va ramane … Doamna cu cățelul!

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: