Alexandru Chermeleu: De Valentine’s Day ma va iubi mai mult …


Nu ma pot supara pe el. Nu pe El. Ii admir privirea strapungatoare a fiecarei dimineti petrecute impreuna. Il rog sa ma alinte cu fiecare cuvant. Chiar si cuvinte dure. Il rog sa mai stea, chiar daca se grabeste. Pentru ca stiu ca este al meu. Nu il voi imparti cu nimeni. Nu am nevoie de cadouri. Nu am nevoie de atentii. Nu am nevoie de lucruri materiale. Imi este indeajuns doar el. Pentru ca femeia din mine urla dupa barbatul din el. Chiar si atunci cand suntem lipiti unul de celalalt. Ce mai conteaza o floare in plus? Pe langa nenumaratele vorbe pe care mi le spune zilnic? Si totusi … sunt Femeie! Astept o adiere de clipa …

Ai uitat de micile atentii pe care trebuie sa i le oferi partenerului tau? Nu dispera. Avem destule sarbatori pentru a putea tine pasul cu ele. Suna bine, nu? NU! Suna foarte gresit. Atunci cand oferi atentii DOAR de dragul sărbătorilor, nu te astepta ca partenerul tau sa te  adore. In realitate, tu nu simti cu adevarat impulsul de a oferi omului de langa tine acele momente de tandrete si micile atentii de care are nevoie zi de zi, clipa de clipa.

Cand ajungi sa simti cu adevarat acest impuls si aceasta dorinta de a oferi partenerului tau mici momente de bucurie, indiferent de sarbatorile fabricate sau de alte date calendaristice, poti spune ca simti autentic. Pana atunci, esti un Robot ghidat pentru a simti. Nu esti mai important si nici mai ”iubitor” daca faci gesturi din obligatie.

Sarbatorile obliga. Nu te lasa tu obligat de ele. Gesturile marunte, dar importante se preteaza in fiecare zi. Ele sunt întotdeauna responsabile pentru emoțiile puternice. Nimic mai mult. Nimic mai putin. Scutura-te de aceasta platosa si simte ce trebuie simțit. Oricand … Oriunde … Neconditionat!

Important e sa fie si cu cine trebuie! :))

Si totuși, „De Valentine’s day ma va iubi mai mult!”. Aia s-o crezi tu! :))

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

Un gând despre „Alexandru Chermeleu: De Valentine’s Day ma va iubi mai mult …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: