Alexandru Chermeleu: Diamante si castele de nisip …


Unii isi îngroapă visele însetate in firicele aurite de nisip. Alții isi scaldă ochii in același pahar de vin rosé băut intr-un colț de rai ce se transforma tot mai mult in iad. Unii confunda gramele de caviar cu fericirea iar altii se pozează in oglinzi îndepărtate sufletului. Sunt oameni care zâmbesc atunci cand primesc cadouri si oameni care stiu ca ei sunt unul. Parteneri care se mint reciproc in excursii exotice, uitând cât de exotică a fost iubirea ce si-au promis-o la-nceput.

Sunt oameni care se pun in pat cu minciunile lor in fiecare noapte si altii, in pat cu acești oameni. Oameni care au uitat sa mai vadă bucuria intr-un zâmbet sincer sau intr-un răsărit banal de soare. Oameni care au uitat sa mai rada atunci cand le spui cat sunt de frumoși. In schimb, râd pe sub mustață atunci cand le spun altii cat de frumoasa e mașina parcata elegant in spatele blocului. Unora le strălucesc ochii mai tare decat cristalele Swarowski iar altora nu le-ar fi îndeajuns un diamant. 🙂 Atunci cand cel din inima a încetat demult sa mai sclipeasca.

Si mai sunt cei care isi doresc vile cu privire la ocean iar altii o iubire oceanica cu privire in sufletul celuilalt. 🙂

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

3 gânduri despre „Alexandru Chermeleu: Diamante si castele de nisip …

  1. Nu am vrut sa va ofensez,in discutia cu tatuajul.Dumneavoastra santeti un om cu activitate pubblica,formatore de opini,chiar de caracter si conduite de viata .Nu aveti voie sa gresiti.Cand se impedica omul de pragul de Jos il vede PE del de sus. Sul biancospino si posano farfalle e riverberano miriadi di stelle nella, alba cristallina,mentre scioglie il fiocco della candida veste. Scuse de greseli grammaticale. Aici sant CEA mai tare. Muza sa va FIE meru aproape. !

    Apreciază

  2. In zilele ploioase de toamna,si in serile lungi de iarna si o ,,minciuna,, e buna in pat cu tine sa nu auzi singuratatea cum tropoteste in jur.Si apoi omul e asa de terestru ,ca iubirile mari,arzatoare ,nemuritoare sant si raman de multe ori frumoase vise. Filosofia diamantelor, stralucim ca adevarul dar ne poarta de multe ori mincinosi.

    Apreciază

Lasă un comentariu