Iubire in Photoshop


Cum ar fi daca ai putea sa editezi partenerul, asemenea unei imagini in Photoshop? Sa il prelucrezi exact asa cum iti dorești tu? Atunci cand nu iti mai convine ceva, sa il iei deoparte, sa il deschizi pe calculator si sa incepi sa il retușezi? Asa cum fotograful modern s-a obișnuit sa retușeze pozele făcute cu pasiune inainte de a le expune.

Cum ar fi sa incepi sa lucrezi la culorile acestuia? Atunci cand partenerul tau devine prea închis si cu mult prea multe nuanțe de gri, sa incepi sa ii adaugi culoare si lumina? Sa ii pui mai mult albastru in diminețile monotone, mai mult verde in dupa amiezile ocupate si destul de mult roșu in serile si nopțile târzii din cuplu. Sa ii rotunjesti din colțurile trupului si sa ii ștergi Egoul complet. Sa ii mărești inima atât cât crezi de cuviință si sa ii adaugi mai mult contrast. Mintea sa o luminezi si sa o așezi intr-un echilibru perfect cu sufletul. Sa lucrezi la formele acestuia si sa modifici imperfecțiunile pana la Perfecțiune.

Sa poti sa ii ajustezi tonul vocii atunci cand vrei sa te alinte si sa ii îngroși buzele moi atunci cand vrei sa te sărute. Sa ii acoperi gura atunci cand vorbește prea mult si sa ii adaugi emoție atunci cand povestește despre voi. Sa te joci cu parul lui si sa il colorezi in culorile fericirii. Sa poti sa mărești sub lupa curiozității iubirea lui pentru tine.

Suna foarte interesant. Este un joc de imaginație pe care multi l-ar încerca fara ezitare. Din păcate, sunt prea multi care incearca sa isi „editeze” si sa schimbe partenerii lor asa cum isi doresc, in viata de zi cu zi. Unii nu au nevoie de Photoshop si nici de alte programe speciale.

Dar multi nu au inteles ca partenerii nu trebuie schimbați. Decat cu altii atunci cand nu mai respirați la unison. Multi nu au inteles ca iubirea nu se editează si nu se ajustează.
Iubirea nu se prelucrează si nu se controlează.

Ea se trăiește si se simte!

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: