Alexandru Chermeleu: Dimineți fără Ea …


O dimineața fără ea e precum ea fără zâmbet. Precum obrajii ei fără gropite. Ca mâinile ei fără mâinile tale. Ca buza ei de sus fără buza ta de jos. Diminețile fără ea sunt precum orele fără minute si minutele fără secunde. Ca un ceas fără limbi și o melodie fără ritm.

Diminețile fără ea sunt tango. Dar fără dansatori. Sunt poezii. Dar fără versuri. Sunt păsări. Fără glas. Sunt gânduri fără alte gânduri. Sunt păpuși de porțelan lipsite de farmec și de viață. Sunt parfum fără aromă.

E un tot fără nimic. O floare fără miros și un miros fără culoare. Dimineața fără ea e soare. Fără căldură.  E o stradă fără pași și pași fără de zgomot. E inimă. Fără bătăi. Voci fără ecou. E un teatru fără spectatori.

Diminețile fără ea sunt triste. O tristețe fără bucurie. Sunt zgomot fără liniște și zbucium fără pace.

Urâte dimineți ….

Decât dimineți asa, mai bine nopți nesfârșite … cu Ea ! 🙂

____________

Fragment din cartea – Iubind-o pe Ea

Nu ai cartea? O poți comanda instant, de aici: 

http://bookzone.ro/produs/iubind-o-pe-ea/

sau la numerele de telefon 0751 492 686; 031 438 28 22

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

Un gând despre „Alexandru Chermeleu: Dimineți fără Ea …

  1. Minunat..dar daca ea inseamna doar partenera de sex….e foarte trist cu adevarat….. Ce framanti noaptea ca…de, instinctele cer…pana cand inchizi ochii si transpiri…si …. obositi…adormiti…si apoi fiecare cu ….apoi seara de la capat…la un moment dat devine monoton, deoarece intre doua gafaituri si parfumul pielii ei catifelate….s-ar putea sa decosperi…doar un corp de folosinta… reciproca…si esti mereu la fel de singur cu adevarat….E diferenta intre o papusa gonflabila si o fiinta feminina oarecare…doar de respiratie, transpiratie, 1/2 kg de fard, fond de ten, creme, parfum si participare activa ……deoarece…asta real iti doresti si dupa asta tanjesti…deci ti se indeplineste voia. In viata un barbat si o femeie ….e altfel…si e real si e cu adevarat deosebit in fiecare zi, deoarece este o constructie in doi a fiecarei zile. Si chiar are si magie si poezie si eseu, agonie si extaz. Adica viata.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: