Alexandru Chermeleu: Tinerețe fără Bătrânețe


Sau de cate ori poti iubi intr-o Viata. Unii spun ca o data si bine. 🙂 Altii spun ca nu iubim deloc, ci doar proiectam asupra celorlalți dorințele noastre si ne alimentam continuu si iluzoriu cu ele. Iar eu spun ca e o prostie. Iubirea exista. O simti prin toti porii si prin toate cătunele ființei. Ii simți caldura si amprenta atunci cand doua mâini te pătează voit cu povesti pe care le păstrezi in suflet. Povesti pe care le poti spune mai departe.

Sunt cele mai frumoase întâmplări de Viata. Apar in cele mai neașteptate clipe ale sufletului și te marchează asa cum o pictura apasă pe inima celui care a inchipuit-o. Precum o carte ce o scrii mai întai in ființa si mai apoi o așezi pe hârtie. Aceleași pagini pe care le întorci in liniște.

Iubirea exista. La 20, la 40 si chiar la 90 de ani. Se spune ca la 20 e ca un uragan al simțurilor. Un abis de emoții împrăștiate-n tine si in celălalt . Un carusel amețitor ce nu se-oprește decat atunci cand ambii parteneri sunt amețiți de-a binelea. 🙂 O încununare apoteotica a tinereții. La 40 e ca o carte pe care ai citit-o de mai multe ori si-ai inteles-o. Un abecedar al literelor ce se recompun senin sub semnul vostru. La 90 e multa liniște si împăcare. E ca un zid indestructibil. E marea ce nu poate fara valuri. Sunt valurile ce nu pot fara nisip. E un nisip atât de fin ce nu ar rezista fara de soarele ce-l încălzește. Un El ce nu poate fara Ea si invers. 🙂

Asa spun poveștile.

Iar eu le cred! 🙂

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

Un gând despre „Alexandru Chermeleu: Tinerețe fără Bătrânețe

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: