Alexandru Chermeleu: Câte greșeli poate face o femeie într-o relație?


Daca ti-as spune ca trebuie sa bei tot sucul pe care l-ai cumpărat, (chiar dacă nu iti place) il vei bea. Doar pentru ca ai plătit pentru el. :)) Înghițind in sec si cu regrete. Sa mergi in vizita la niste „prieteni” buni fiindcă „trebuie”, afisand tot atâtea măști si zâmbete false aruncate parca in derivă in timp ce stai cu ochii pe ceas si numărând cu voce tare clipele. Sa urmărești cu jumatate de privire aceeași emisiune pe care ai ajuns sa o urăști doar pentru a-i face pe plac celui de langa tine. Sa porți o bluză pe care o detești doar pentru ca ceilalți iti spun ca iti sta bine cu ea. 

Uneori, toate acestea dor mai tare decât nodul de la cravata ce te strânge atât de rau. 🙂 De cealalta parte, dacă Ana are mere, tu nu trebuie sa ai pere! :)) Iar daca Ana are un iubit, nu trebuie sa ai si tu unul, ținând pasul unui trend prost înțeles. Matematica iubirii poate da greș atunci cand iti faci calculele aiurea. :)) Teoria suna bine. Practica ucide toate aceste sunete si le transforma in strigăte de ajutor. Compromisuri exista peste tot. Nu a murit nimeni din asta. Dar sa ajungi sa iti compromiți liniștea sufleteasca, poate fi o greșeală cu efect pe termen lung.
Exista femei ce intra intr-o relatie doar pentru a nu ramane singure. Si mai exista acele femei care intra in relațiile altora, din acelasi motiv. La fel cum exista femei care accepta parteneri nepotriviti, in speranta ca ii vor face ele potriviți. 🙂 Numai ca potriveala de acasă nu se pupa la fix cu cea din târg. Atunci cand ajungi sa iti dai la troc inima in schimbul unor promisiuni ce nu se mai transforma in fapte.

Asa cum am mai spus si o repet: Nu cred ca exista barbati care stiu sa minta, ci doar femei care ii lasa. La fel cum nu exista parteneri nepotriviti, ci doar femei care ii tolerează! :)) Desigur, e mult spus. Dar e o jumatate de adevar pe care multe femei ajung sa o digere in drumul lor spre fericire.

Cate greseli poate face o femeie intr-o relatie? Doua.
Prima, sa isi aleagă un partener nepotrivit. A doua, sa mai si stea cu el. :))

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

6 gânduri despre „Alexandru Chermeleu: Câte greșeli poate face o femeie într-o relație?

  1. daa…teoria suna bine….:) cate femei nu ar pleca intr-o secunda. cand esti singura, e foarte simplu, dar cand mai ai cel putin un suflet care depinde de tine….nu mai e asa de simplu! si eu eram curajoasa, chiar foarte curajoasa!

    Apreciază

  2. Uneori din greseli se nasc lucruri frumoase. Stiti ce a facut Tandala?? A cumparat sapun.Si il manca,sapunul protesta facand clabuci.Tàndala zice, poti face spume cat vrei ,EU tot te manànc,te am platit.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: