Cum sa iti sabotezi relatia cu partenerul in 5 pasi


Image

Daca ai cucerit-o, atunci tine-te de Ea. Altfel, NU esti un Cuceritor. Ci un Impostor.

Ai intrat intr-o relatie cu un partener de care esti atras atat la nivel fizic cat si emotional? ”Iti doresti” sa ”scapi” cat mai repede de aceasta relatie si nu stii cum? Iti prezint 5 pasi simpli … daca ii urmezi cu ”Sfintenie” vei reusi, cu siguranta, sa distrugi un inceput promitator intre doua persoane.

1. Compara-l mereu cu fostul!

Spune-i cat de frumosi, destepti si devreme acasa erau toti fostii tai parteneri. Arata-i necontenit cum ar trebui sa fie el, in raport cu ceea ce s-a intamplat in trecutul tau. Compara-l la fiecare cearta, la fiecare gest, la fiecare cuvant spus in soapta, la fiecare film vazut impreuna si inghetata savurata in doi (sau mai multi). Si il vei pierde!

2. Promite mult. Fa putin!

Promite-i atat de multe lucruri incat sa uiti ce anume ai promis. Ce anume a fost adevarat si ce anume fals. Promite-i Soarele si Luna de pe cer. Oricum nu are ce face cu ele. Dar promite-i. Promite-i omul Perfect, omul Ideal si relatia Implinita acum si in viitorul mult prea indepartat. Promite-i flori, ciocolata si multe seri romantice petrecute sub Luna deja promisa. Promite-i ce altii nu au fost in stare sa ii ofere si il vei ”castiga”. Pe termen scurt. Cu siguranta il vei pierde pe termen lung. Ai grija ce promiti … cum, cand si cat promiti. Si tine-te de asta!

3. Jigneste-i inteligenta!

Spune-i cat de inteligent esti tu. Cat de multe stii. Cat de spiritual, profund si sensibil ai fost, esti si vei fi. Nu ii da ragazul pentru a raspunde. Arata-i cat de multe lucruri cunosti si bagatelizeaza tot ceea ce iti spune el. Vei fi precum bufonul regelui. Dar un bufon arogant si cu putine zile (simbolice) de trait. Da-i sfaturi, lectii de viata si serveste-i adevaruri absolute. Stiu. Esti o persoana inteligenta si open minded. Asta se descopera. Pentru ca nimeni nu are nevoie de ”experti”. In niciun domeniu. La fel cum nimeni nu are nevoie sa ne spuna mereu cat de destepti sunt ei si cat de prosti suntem noi. Procedeaza asa si il vei pierde … pe el … Partenerul!

4. Nu fa TU primul pas! Asteapta sa-l faca el!

Atunci cand doi oameni orgoliosi isi propun sa fie impreuna, vor face orice le sta in putere sa se desparta! 🙂 Cam asa e … nu? Nu il cauta. Nu il suna. Nu ii trimite mesaje. Nu sparge gheata. Ramai inert la tot ce se intampla. Fii precum acea pantera care isi pandeste prada … dar care s-ar putea sa o piarda! Iar daca nu o pierzi … taxeaza-o si scoate-i ochii. S-ar putea sa primesti acelasi tratament. S-ar putea sa nu te sune. Sa nu te caute. Sa nu iti scrie. Sa nu … Sa nu … Game Over!

5. Critica-i parintii! Rau si ‘bine’!

Critica-i. Arata-i cu degetul. Exprima-ti neintelegerea fata de ei. Spune-i mereu ca tu nu vrei sa traiesti cu parintii lui, ci cu el. Ofera-i mereu exemple proaste din istorie, literatura sau carti cu tiraj redus. Fii complet dezinteresat in a-i cunoaste si mereu in defensiva. Spune-i mereu ca ai tai parinti sunt mai ok si mult mai altfel. Si vei avea ”succes”.

 

Desigur, sunt multi alti factori care pot interveni in cadrul unei relatii de inceput. Insa, cu siguranta, cei de mai sus sunt foarte importanti pentru orice start de relatie. Indiferent cat de frumos sau anost este acest start.

Cum sa NU ajungi intr-un impas de acest fel? EVITA toate cele 5 puncte sau trateaza-le cu inteligenta si maturitate atunci cand ai dat deja cu batul in balta.

Nimeni nu este perfect. Ar fi plictisitor.

In incheiere …

Don’t try this at HOME 🙂

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: