Femeie, nu fi proastă!


M-am săturat de proaste. De proaste care își vând trupul pentru o bluză transparenta și la modă. De proaste care își iau pumni în gura de la bărbații din viata lor, considerând ca asta e iubirea. M-am saturat sa vad femei care iti zâmbesc numai cu chipul, sufletul fiind înecat in oceane de suspine și regrete. Cum ar fi fost dacă? Multe dintre ele ar trebui sa se gândească cum e acum. Ce-a fost nu mai contează.

M-am saturat de proaste ce plâng aievea într-un colț in care nimeni nu le vizitează. Învinețite de atatea lacrimi. Caci palmele dor mai putin. Femei ce au uitat cat de puternice au fost odată. Puse acum sub radical. Invadate adânc de impostori de minți și inimi. Amagite necontenit de niște matematicieni ce vin cu temele făcute de acasă. De acasă de la altele. M-am saturat de proaste ce-au uitat sa spuna Nu atunci când nenorociții de lângă ele vad doar Da-uri ce li se cuvin. Femei prostite în cuvinte dulci. Atât de dulci încât devin grețoase. Chiar dacă ele nu-și dau seama.

M-am saturat de proaste invitate în pat. Adorate noaptea si uitate atât de repede dimineața. De femei ce își deschid picioarele atât de ușor în fața unuia ce salivează. Bărbați ce caută-n decolteu în loc să-ți caute printre gânduri. M-am saturat de proaste ce aleargă bezmetic după bărbați ce nu ar da doi bani pe ele. De ăștia trebuie sa fugi. Nu să alergi. M-am saturat de proaste ce accepta orice compromis al Ființei. Numai pentru ca el iti spune ca așa-i normal. M-am saturat de proaste „violate” zi de zi. Atât verbal cat și emotional. Otrăvite sistematic de cuvinte grele. Cuvinte ce apasă greu pe inimă. Atunci când singurul bandaj sunt niște mâini ce au uitat sa te mai îmbrățișeze.

M-am saturat de femei ce nu vor să-și deschidă ochii. Femei ce au uitat cum miroase fericirea. Prefer femeile ce ma înjură acum. Dar poate îmi vor mulțumi odată. Am susținut mereu sexul slab. Nu e slab deloc. E al naibii de puternic.  Chiar dacă multe au uitat lucrul acesta.

Femeie, nu fi proastă! Căci tu esti cea mai pură poveste. Nu ii lăsa pe alții să-ți manjeasca paginile minții. Esti cea mai fina poezie. Nu ii lăsa pe alții sa te poceasca-n versurile trupului. Esti cel mai dulce cântec. Nu ii lăsa pe alții sa iti fure, clipă de clipă, refrenul inimii.

Femeie, nu fi proastă! Nu te mulțumi cu puțin. Tu poți atât de mult …

———————-

Tu mi-ai citit cartile? Nu? Te invit sa o faci! Acum poti achiziționa pachetul suprem de 4 titluri cu transport gratuit oriunde in Romania si autograful meu, la un preț cu totul special! Invata sa te iubești si sa te bucuri de viața pe care o meriți cu adevărat! Comandă de aici 👇 https://booksandpassion.ro/produs/pachetul-suprem-al-iubirii-si-regasirii-de-sine/

Comenzi telefonice: 0723155001

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

Un gând despre „Femeie, nu fi proastă!

  1. Cultura romaneasca si educatia proasta primita de acasa, astea sunt motivele pentru care femeile din Romania sunt asa. Si eu eram in parte asa, pana când m-am mutat in alta tara, si aici am descoperit exact opusul la ce spui tu.
    Interesant e ca si multi barbatii (din Romania) au un fel de gandire de toata jena, asa ca se potrivesc piesele intre cei cu vorbe „dulci” (aka milogi) si femeile „proaste” care nu au nici un exemplu de cum ar trebui sa stea situatia.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: