Alexandru Chermeleu: Șerpii nu se mai târăsc.


Prea mult am stat în umbra altora. Ne-au luat soarele și l-au transformat in minge de foc. Apoi ne-au ars buzele si ne-au trimis comete in inima. Explozii de trăiri si emoții. Ne-au încins la inceput ca pe o plita ce-si așteaptă carnea frageda. Ne-au intors apoi pe toate părțile si ne-au lasat sa rumenim in așteptări.

Când i-am iubit, ei ne-au intors spatele. Tratându-ne cu indiferenta nedigerata a timpurilor. Timpuri sacre petrecute in blasfemia celorlalți. Ne-au otrăvit Gurile însetate de adevăr si ne-au înțepat sufletul cu mii si mii de ace răzvrătite. Un ser al minciunii pe care ni l-am injectat singuri atunci cand inca mai credeam ca totul va fi bine. Bine pe naiba! Bine le era lor. Atunci cand se unduiau parșiv pe copsele noastre, cand ne serveau din fructe alese, lăsându-ne apoi sa ne înecam cu sâmburii scuipați in agonie.

Am lâncezit destul in ignoranța lor. Cand vorbele lor se prelingeau atent pe timpanul mângâiat in etern. Am rămas la stadiul de vorbe, căci faptele lor întârziau precum un tren nehotărât.

Ne-au ademenit privirile si auzul cu zeci de Clopoței poleiti in aur. Chiar daca muzica ce o cântau nu mai făcea ravagii-n inimă. Doar venele mai zornăiau când sângele se-amesteca cu lacrimi.

Am gustat din veninul lor prefăcut in mir pictat pe frunte. Murind încet… pe interior. Ne-am abandonat ființa atunci cand diminețile lor erau seri pătate in promisiuni. O zi a cârtiței ce se repeta in infinitul glasului. Am ascultat aceleasi povești nemuritoare. Nemuritori trebuia sa fim noi, alaturi de ei. Premeditat, ne chinuiau. Stingând lumini si aprinzând tăceri. Atât de sumbre si fără de alint, încât nu mai știam sa spunem „Te iubesc”!

Căci Șerpii nu se mai târăsc. Ei umblă printre noi…

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

4 gânduri despre „Alexandru Chermeleu: Șerpii nu se mai târăsc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: