Alexandru Chermeleu: Nu vreau totul de la tine. Vreau cu tine… Totul!


Nu vreau sa te dezbrac de haine. Asta o poți face si singură. Nu am nevoie de smaralde topite in cuvinte. Unii și-ar glazura și sufletul in cristale, numai pentru a străluci cât mai mult la exterior. Atunci când interiorul se confunda cu eclipsa simțurilor. Nu vreau castele. Nici măcar de nisip. Când mii de firicele aurite pot fi împrăștiate peste chipuri ce au uitat cât de frumoasa este marea. Nu vreau excursii exotice. Căci cel mai misto loc e lângă tine. Oriunde-am fi. Nu vreau plimbări demente cu mașina. Gonind pe autostrada altora. Eu vreau un drum al nostru. Pavat cu Eu și Tu.
Nu vreau sa iau si pielea de pe tine. Căci e prea fină. Doar sa imi îmbrac degetele in parfumul ei atunci cand spatele ti-e unduit. Nu vreau sa fii mai mult decat esti tu atunci cand ești cu mine. Căci doar o clipă e îndeajuns. Să-ți gust privirea cu privirea. 

Nu vreau sa te sacrifici cand iubesti. Când poți sa ma iubesti atât de simplu. 

Când pot sa te iubesc la fel de simplu. 

Nu vreau totul de la tine! Căci tot ar fi prea mult
să-ți cer mereu. In schimb, as vrea cu tine…Totul!

 Trăire, cu trăire, tu si eu.

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

6 gânduri despre „Alexandru Chermeleu: Nu vreau totul de la tine. Vreau cu tine… Totul!

 1. Acest articol este un articol pentru a deschide mintile pitipoancelelor si cocalarilor, nu totul se rezuma la bani, plimbari si totul ce include banii… Un zambet,o imbratisare, o mangaere si o inima cristaline de sinceritare e mult mai important de cat orce.

  Apreciază

 2. Citesc aceasta carte, ador fiecare cuvant, trăiesc fiecare stare si iubesc omul drag de langa mine, … asa simplu si frumos, cu toata frumusețea, implicarea si responsabilitatea vârstei noastre! …
  Multumesc, Alex, pentru felul in care scrii despre iubire, pentru ca trăiesti si simti asa!

  Apreciază

 3. Mă faci să plâng pentru că eu cred că orice femeie îşi doreşte să citească aceste rânduri scrise de bărbatul ei…Din nefericire, bărbaţii care ştiu a scrie şi a simţi sunt exemplare care ar trebui protejate prin lege….pe cale de dispariţie…
  Mă bucur că exişti…îmi arăţi că poate există….iubire…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: