Alexandru Chermeleu: De ce n-aș sta cu o proastă 


Pentru ca mi-ar spune mereu ceea ce vreau sa aud. Pentru ca daca am ajunge sa ne certăm, ea ar rănji printre dinții ei perfecți si atât. M-as certa singur. Un monolog in Babilon. Pentru ca daca am ieși in oraș, am discuta despre vreme, animale si toppingul de cafea.

N-as sta cu o proasta pentru ca ne-am uita in fiecare zi la acelasi film. Atât de mult i-a placut, încât vrea sa il revadă din nou si din nou. Eu cred ca nu l-a inteles. 🙂 In timp ce filmul vieții noastre s-ar derula si el, in reluare.

Nu as sta cu o proasta pentru ca nu as avea cum sa ii împărtășesc ultimele trăiri desprinse din romanele lui Bukowski. S-ar uitat tâmp la mine si ar schimba subiectul. M-ar adulmeca încet iar apoi ar intra pe Facebook.

Nu as sta cu o proasta pentru ca mi-ar fi Rușine sa le-o prezint alor mei. M-ar da afara din casa si m-ar trimite la plimbare. De plimbat, m-as plimba. Insa proasta nu vrea in parc. Ei ii plac numai cluburile. Locurile unde poate sa isi zgâlțâie creierii si sa isi tocească tocurile incomode. Iar acum, ca nu se mai poate fuma, ar bea mai mult! 🙂

Nu as sta cu o proasta! Ar însemna sa fiu mai prost ca ea. Ar fi liniște in jurul nostru. Dar o liniște morbidă. Ar fi un rai fara de îngeri si un paradis fara miros. Precum o floare ce-si pierde din aroma atunci când o privești îndelung.

Nu as sta cu o proasta! Nu ar sti cum sa imi scurtcircuiteze neuronii, cum sa imi puste sinapsele si cum să-mi dea lumea peste cap.

M-as plictisi de moarte. Căci lângă o proasta nu esti in viața. Esti orb si surd la tot ce se petrece aievea. Esti in coma. O coma a simțurilor si a ființei.

Lângă o proasta nu simti ca trăiești. Nu poti Visa. Căci visul meu nu s-ar împleti cu al ei.

Lângă o proasta as muri. Încet, dar sigur. Pe interior.

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

5 gânduri despre „Alexandru Chermeleu: De ce n-aș sta cu o proastă 

  1. Măi Alexandru, ce te frământa pe tine problema femeilor care nu se ridică la nivelul tău? Cred că l-ai scris pentru alţii nu pentru tine. Şi de ce proaste? Eu propun să le numim suflete sărmane ce nu au avut aceeaşi şansa ca tine sau ca mulţi alţii, să se nască într-un cămin adevărat.

    Apreciază

  2. S-a raspandit zvonul cu succesul cartii pe care ai scris-o! Te urmaresc, imi place ce scrii, nu tot… Succes in continuare, ai avut mare noroc cu cartea, eu am scris doua, in 4 luni jumate, ma intreb cat timp i ai atribuit tu acesteia, sa fiu si eu curajos ca tine? Sa fac o lansare? Psihologia pe care o studiezi probabil iti faptuieste ideea ca… poate fi pretios cv necunoscut…. am preferat sa las necunoscut…(n am asa mare curaj ca si tine)
    Ps: Nu stiu cum ti-a cumparat atata lume cartea, ‘iubind-o pe ea’ , auzi…. si tu spui ca unele femei ar fi proaste… Daca te vei insura cu o proasta??

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: