Alexandru Chermeleu: Prințul și Prințesa 


Exista prinți si prințese. Foarte rar de poveste. Ăștia din ziua de azi sunt mai mult de comedie. O poveste tragi-comică a unui cuplu ce a uitat sa aprindă becul in suflet. Ea se trezește dupa 12 iar el o imita. Ea se machiază nevrotic iar el îsi admira bicepșii in oglinda in care nu mai au loc, de multă vreme, amândoi. 🙂 Cand ea îsi scapă fondul de ten peste fața, el se enervează ca întârzie la sală. Cand ea îsi schimba, cu tact, bluzele, el îsi toarnă parfum peste piept. Daca treci pe strada, pe lângă ei, amețești. :)) Carul cu boi acum s-a răsturnat la Mall. Mai exact, la Sephora. Dupa amiaza tot la Mall ii găsesti. In aceeași cafenea si cu aceleasi degete tremurânde pe un Smartphone putin mai smart decat ei.

Sa nu cumva sa ii intrebi cat e ceasul. Ea se va uita flegmatic la tine, crezând ca vrei sa o agăți iar el va da din colț in colț. Pentru ei, limbile timpului s-au oprit deja. S-au oprit atunci cand ea a ales gloss-ul iar el, proteinele. Pentru ei, dragostea adevarata trece prin stomac. Atunci cand nu este sugrumată, crunt, de ieșiri gratuite in clubul de fițe in care spera sa îsi găsească jumătatea perfecta.

Daca ai „privilegiul” sa porți o „discuție” cu ei, nu te vor lasa sa vorbești. Iti vor turna cuvinte dulci in ceașca neatinsa din fata ta. Te vor învălui cu lecții de viața si îsi vor etala principiile pe care oricum nu le respecta. Tabloul perfect al filfizonului parfumat. Mai mult in exterior.

Interiorul nu mai contează. E amanetat pe sume modice. Doua suflete anihilate de mirajul cotidianului. Doua inimi ce nu isi gasesc liniștea.

Amândoi visează cu ochii deschiși. Ea la croaziere peste ocean iar el la ture cu masina pe care nu și-o permite. Cand, cel mai bine, ar fi ca ea sa viseze la o croaziera in sufletul lui iar el sa dea o tura prin mintea si inima ei si sa rămână acolo.

La final de zi, se întâlnesc. Sub acelasi acoperiș. Sub aceeași plapuma si sub aceleasi semne de întrebare.

„De ce ma simt atât de singur?”

De ce ai ales sa te simti singur?

Pentru ca liniștea nu o găsesti in smaralde, in sclipiciul din par, in formele antrenate la sala sau in cocktailurile cu nume alambicate pe care le savurezi in pauzele, lungi, de viața.

Iar dragostea adevarata este atunci cand tu poti fi Regele ei iar ea, Regina ta.

De prinți si prințese e plin pământul.
———

Tu mi-ai citit cartile? Nu? Te invit sa o faci! Acum poti achiziționa pachetul suprem de 4 titluri cu transport gratuit oriunde in Romania si autograful meu, la un preț cu totul special! Invata sa te iubești si sa te bucuri de viața pe care o meriți cu adevărat. Comandă de aici:

https://booksandpassion.ro/produs/pachetul-suprem-al-iubirii-si-regasirii-de-sine/

Comenzi telefonice: 0723155001

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

2 gânduri despre „Alexandru Chermeleu: Prințul și Prințesa 

  1. Nu tine de conditie sociala- de a avea de toate , dar mai putin liniste si fericire … Se poate intampla oricui sa isi puna intrebarea- de ce se simte singur? Fie sarac, fie bogat…nefericirea nu cruta pe nimeni…asemeni mortii…presimtirea unei morti interioare mascata ce ceea ce ai la indemna… Si apoi, sunt prea multi pe lumea asta care nu stiu cum e sa fii si sa te simti Regina, Regele cuiva! Dar, uite, aud despre asta si ajung sa se gandeasca mai mult la situatia lor…sa faca ceva pentru a- si schimba cursul si sa astepte mai atenti ca oricand la ce e in jur lor.
    O zi buna!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: