Alexandru Chermeleu: Ieși din depresie!


Sparge zidurile in care ceilalți te-au lăsat fara respiratie. Topește ghețarii care ți-au îngreunat, pana acum, suflarea. Deschide porțile pe care, singur, le-ai închis atunci cand cel de lângă tine a bătut prea tare in ele. A intrat cu picioarele peste pragul inimii tale. A lăsat urme de praf si dare de noroi in inimă.

La naiba cu lacrimile purtate in vântul agoniei. Cu cerul înnorat si plin de ploile si furtunile celorlalți. Nimeni nu ți-ar fi dat o umbrela sa iti ascunzi pomeții de picături purtate printre fire umede de par. La naiba cu telefoanele pe care le primeai de la ei doar atunci cand iti mergea bine. Cand totul se prăbușea in jurul tau, abonatul prieteniei nu putea fi contactat. Isi reziliase contractul cu tine pe termen nelimitat.

La naiba cu vocile care iti spuneau ca tu nu esti bun de nimic. Cand nimicul se preschimba, furibund, in totul dinaintea ta. La naiba cu nopțile nedormite in agonie. Cu visurile spulberate peste clipe. Atunci cand ceasul cel mai întunecat iti șoptea versuri in timpanul înghețat.

Ieși din depresie! Esti mai puternic decat ieri si decat ei! Esti ca un val ce nu se lasa oprit de malul ce se termina in asfințit. In firicele de nisip ce gâdila, aievea, tălpile ce s-au topit de-atâta dor.

Iesi din depresie! Esti ca un fulger ce și-a facut loc printre norii de oțel ai minții. Precum un far ce luminează nopțile chinuite in care nu puteai dormi, înghițindu-ti lacrimile amare.

Ieși din depresie! Esti un om bun! Atât de bun încât visezi un nou inceput sub pleoape ce-ti sunt mângâiate de îngeri ce nu te-au uitat.

Ieși din depresie! Deschide fereastra! Trage jaluzelele ființei si lasa soarele sa te pătrundă! Sa iti bronzeze inima, sa-ti încălzească trupul!

Ieși din depresie! Căci nimeni nu merita lacrimile tale. Atunci cand, singur, ti le-ai șters in lipsa lor.

Ieși din depresie! O noua zi a inceput! Zâmbește azi, zâmbește mult! Esti apa, gheata, foc, esti un sărut…

_________

Vrei sa inveti sa te iubești din nou? Sa te respecți si sa te bucuri de tine si de iubirea pe care o meriți? Comanda cartea „Iubind-o pe Ea” si lăsa-te purtat in minte si in inima! De unde comanzi? De aici: 

http://bookzone.ro/produs/iubind-o-pe-ea/

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

2 gânduri despre „Alexandru Chermeleu: Ieși din depresie!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: