Alexandru Chermeleu: Femeie, tu ești o poezie! Nu permite nimănui să îți încurce versurile! :)


Unii bărbați ți-au încălecat catrenul. Alții, s-au împiedicat de prima rima purtată în părul tău moale. Te-ai lăsat cântată in versuri numai in nopțile in care luna făcea pace cu obrajii tăi. Diminețile erau înghețate. Precum mâinile lui ce au uitat sa țină o carte in mâna. Ai fost scoasă de pe raftul bibliotecii personale. Ți-ai lăsat mintea si inima sa joace un ultim joc ferit de ochii mari și curioși ai lumii.
Femeie, tu esti o poezie! Bărbații ar trebui sa te recite cald. Iar mai apoi sa îți încingă strofele. Departe de singurătatea ființei. Tu esti o poezie! In primul rând pentru tine si mai apoi pentru ceilalți.

Tu poti fi recitată oriunde si oricând. Dar nu de oricine. Pe o plajă in care tălpile tale mângâie nisipul. Pe o alee in care frunzele se joacă cu gleznele tale fine. Pe un pat in care cearșaful se confunda cu pielea. Pe un tablou in care ochii tai sunt culori ce pictează chipuri. Intr-o grădina unde petalele iti tin de cald.

Nu te lasa uitată! Căci cel nepotrivit îți va batjocori si versurile. Se va juca cu rima ta si iti va rupe strofele.

Femeie, tu esti o poezie! Nu permite nimanui sa iti încurce versurile! Iar daca le-a încurcat deja, șoptește-i inimii sa le descurce! 🙂
____________

Anul acesta, femeile nu vor flori! Vor fiori! 🙂 Comanda cartea „Iubind-o pe Ea” si lasa-te purtat de fiorul iubirii! 

Cartea se gasește aici:

http://bookzone.ro/produs/iubind-o-pe-ea/

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

3 gânduri despre „Alexandru Chermeleu: Femeie, tu ești o poezie! Nu permite nimănui să îți încurce versurile! :)

Lasă un comentariu