Alexandru Chermeleu: Probleme în Paradis


Există multi „prosti” care te invita in Iadul lor si multe „proaste” care accepta, crezând ca trăiesc in Rai.

Atunci cand Paradisul lui e Iadul tau. Nici Eva nu s-a putut abține sa nu muste din mar. Exista o Eva in fiecare femeie pe care o întâlnești in viața ta. Asa cum exista un Adam in fiecare bărbat pe care îl inviți in suflet sau in pat. Important e sa îsi lase demonii acasă. Sa-i închidă si sa arunce cheia.

Din nefericire, unii vin cu ei la pachet. Un fel de Bonus necruțător al sufletului. In loc sa-ti aducă un buchet de flori, iti aduce unul plin cu drăcușori. Colorați, gălăgiosi si cu multe nuanțe de negru si de gri.

Ar fi misto sa existe Shazam pentru suflete. Sa le „ascultam” putin iar mai apoi sa primim verdictul. Din nefericire, unii il au atât de mânjit încât nu pot fi recunoscuți. Iar daca playlistul personal a devenit, peste noapte, unul sumbru, e cazul sa schimbi vocea. Nimeni nu poate dansa pe muzică de înmormântare. Atunci cand moartea sentimentelor e încununată de aceleasi semne ce chinuie mintea si inima celuilalt. Nu exista cupluri fara probleme. Asa cum nu exista vara fara ploaie si furtuni.

Probleme in paradis vor exista întotdeauna. Iar daca paradisul vostru s-a transformat deja într-un infern, e cazul sa il stingeți. Atunci cand lacrimile vărsate nu pot stinge focul dintre cei doi. Atunci cand ploua neîncetat. In ființa. Atunci cand vântul aprig al durerii bate prin suflet si rupe in două trăiri, sentimente si emoții neîmpărtășite. Atunci cand norii întuneca mintea si aduc bezna in inimă.

Când umbrele se transformă in fantome ce bântuie fiecare părticică nestudiata din iubirea celor doi. Când paradisul vostru se crapă in mii de bucăți. Când porumbeii se transforma in ciori ce mușca fără milă din amintirile voastre si din carnea ce fierbe acum, pe voi. Când mieii se preschimbă in lupi ce sfâșie din poezia voastră. Când fluturii sunt acum molii ce putrezesc in interior.

Nu este greu să îți pui o pereche de aripi și să-l faci pe celălalt să creadă că tu ești un înger. E mult mai greu să-ți lași aripile să crească, alături de el.

Probleme in Paradis au fost mereu. Când îngerii tai se lupta cu demonii lui si invers. Unii trăiesc Raiul iar alții dau Raiul… pe Iad.

Iar atunci cand nu mai poti stinge Flacăra ce te consumă, acum ,prin toti porii, aprinde alta. Într-un alt loc si într-un alt… suflet.

Peste 300 000 de oameni au citit cartile mele. Tu ai facut-o? Dacă nu, te invit sa o faci! Acum beneficiezi de transport Gratuit oriunde in Romania, autograf pe toate titlurile si un preț super redus. Comandă pachetul de aici și invata să te iubești din nou: 👉 https://booksandpassion.ro/produs/pachetul-suprem-al-iubirii-si-regasirii-de-sine/

 

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

Un gând despre „Alexandru Chermeleu: Probleme în Paradis

 1. M-ai ucis definitiv de data asta
  mi-ai luat tot ce îmi doream
  aşa că nu are rost să ne mai prefacem
  că existăm…
  cadavrul relaţiei noastre
  pluteşte naufragiat
  între tine şi mine
  ca două entităţi separate…
  Probabil nu am fost niciodată în doi
  Decât atunci când totul părea imposibil,
  Iar acum nu suntem decât doi străini
  Care sunt nevoiţi deocamdată
  Să convieţuiască împreună.
  De astăzi nu-mi mai pasă…
  De astăzi nu mai vreau să te mai văd…
  De astăzi pun punct
  Acolo unde am pus prea multe
  Virgule…

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: