Alexandru Chermeleu: Bărbatul perfect?


Nu există bărbați care să nu fi greșit in viața. Există numai bărbați ce consideră că tot ce au făcut a fost bine.
Bărbați care au pus Egoul pe cel mai înalt piedestal. S-au pus pe ei in fata celorlalți, uitând de unde au plecat și unde trebuie să ajungă.

Bărbații învață din greșeli așa cum femeile învață din greselile pe care le fac bărbații atunci când sunt împreună cu ele. 🙂 Unele greșesc atunci când continua aceeași șarada gratuită iar altele greșesc când înlocuiesc cu altceva. De obicei, mai rău, neștiind ca, de multe ori, vina o poarta si ele, nu doar purtătorii de pantaloni.

Bărbații se maturizează odată cu vârsta? Nu neaparat. Unii se prostesc mai rău pe măsură ce înaintează in tropotul anilor iar alții se maturizează împreună cu femeia pe care o au lângă ei. Sunt bărbați care ar matura pe jos cu mine, citind această afirmație. Mi-o asum. Femeia te ridica, femeia te coboară. Te ridică pe culmile cele mai înalte ale ființei sau te coboară pe treptele cele mai de jos ale mizeriei personale.

Bărbații care afirmă ca nu au greșit niciodată sunt niște Mincinoși. Cu M mare! Acesta e și motivul pentru care nu vor recunoaște vreodată, vina, in fața celorlalți. Sunt cei care au „biruit” deja viața si tot ce inseamna ea. Pentru ei nu exista semne de întrebare. Există numai semnul exclamării, atunci când tot ceea ce experimentează, trăiesc și poftesc nu reprezintă lectii de viața, ci doar întâmplări ce li se cuvin.

Sunt bărbații ce așteapta mereu cadouri si laude din partea celorlalți, uitând sa fie ei un cadou si o laudă, in primul rând pentru ei.

Bărbații care greșesc sunt neexperimentați? Probabil. Atunci cand greșesc o dată, hai si de două ori. Însă atunci cand persistă in alegeri greșite și deja vu-uri, povestea capată un alt tâlc.

De cele mai multe ori, nu stiu ca au greșit. Pentru asta e nevoie de un proces amplu de conștientizare si de zdruncinare a ființei. Multe capete azvârlite pe toti pereții, multe julituri, multe vânătăi si funduri ce lovesc podeaua. Cei care „greșesc” conștient fac parte dintr-o altă categorie. Una periculoasa. Plină de umbre și de fantome ce te bântuie necontenit. O categorie grea sufletului. O categorie ce alieneaza minți si pune sub semnul sclaviei, inimi derutate. De cei din urmă e greu sa te ferești. Iar dacă te-ai lovit de ei și ți-ai luat-o in bot, nu inseamna ca ți-ai învățat si lecția. Lecția o înveți atunci cand alegi sa spui un Nu răspicat, următorului.

Cum arată un bărbat care a greșit? Arată bine! Atunci cand conștientizează ca a greșit si încearcă sa-si repare grozăvia, fără sa o repete. Arata rău! Al naibii de rău atunci cand „greșește” continuu. Atunci cand alegerile lui calcă peste cadavrele celor din jur si împraștie toxicitate si fum de neîncredere in inima rănită a celuilalt.

La final, nu există niciun ghid pentru bărbatul care greșește. Există conștientizare, bun simț, o minte si o inimă deschise, o leaca de dezvoltare personală si multe lecții de viața.

Nu există bărbați perfecți. Există însă, alegeri greșite. Alegeri ce te pot transforma in cel mai imperfect bărbat posibil. Chiar si pentru femeia care si-a amanetat sufletul pentru a-ți fi ție mai bine.

Foto: http://jankephotography.tumblr.com

———

Tu mi-ai citit cartile? Nu? Te invit sa o faci! Peste 300 000 de oameni au facut-o! Acum poti achiziționa pachetul suprem de 4 titluri cu transport gratuit oriunde in Romania si autograful meu, la un preț cu totul special! Invata sa te iubești si sa te bucuri de viața pe care o meriți cu adevărat. Comandă de aici 👇 

Comenzi telefonice: 0723155001

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

Un gând despre „Alexandru Chermeleu: Bărbatul perfect?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: