Alexandru Chermeleu: O nouă zi, un nou an, o nouă viața!


Oamenii trăiesc cu speranța. Unii o poartă la piept așa cum îndrăgostiții îsi poarta fiorii unui nou început. Alții o poarta la buzunar. Precum un ceas ruginit ce a uitat să mai sune la ore exacte. Să ne trezească din amorțeala trupului și a simțurilor. Ca un vânt rece ce îngheață silabele la mijlocul buzelor tremurânde.
Speranța moare ultima! Numai dacă nu o ucidem noi, prima oară. Sa trăiești cu speranța nu inseamna nimic atunci cand nu misti un deget in direcția potrivită. De cele mai multe ori, arătam cu el înspre ceilalți. Ne-am obișnuit să cerem, fără o oferi. Un joc dezechilibrat în care regulile sunt încălcate inca de la prima rundă.
Așteptam minuni, fără să credem, cu adevărat, în ele. Asteptam bani, fără a pune la încercare o minte ce ar putea să îi facă. Așteptam schimbări in ceilalți, fără a ne schimba, mai întâi, pe noi înșine. Așteptam iubire necondiționată, conditionandu-i pe cei de lângă noi. Asteptam sa fim Fericiți, fără a înțelege ca fericirea nu e o stare pasivă. A fi fericit inseamna a trăi mai mult, a exista…mai puțin! A fi fericit inseamna a înfăptui. Zi de zi si clipă de clipă. E un full Time job. Atunci cand mintea si inima lucrează impreuna si se întâlnesc in același punct.

Nimeni nu o sa facă in locul tău ceea ce tu trebuie sa faci încă de la prima mișcare de pleoape. Nici anul acesta, nici anul viitor si nicicând.

Tot ce n-ai facut anul trecut, fa anul acesta!

Tot ce n-ai fost anul trecut, fii anul acesta!

Tot ce n-ai iubit anul trecut, iubește anul acesta!

Pentru ca o nouă zi inseamna un an nou si o nouă viața. S-o facem să merite!

Să avem un an mai bun?

Nu!

Să ni-l facem! 🙂

____________

Tu ți-ai precomandat cartea de suflet? Daca nu, precomanda cartea Iubind-o pe Ea, acum! Link:

http://bookzone.ro/produs/iubind-o-pe-ea/

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: