Alexandru Chermeleu: Iar dacă nu ai vrut să plece, trebuia să înveți cum s-o faci să rămână! 


Erați precum două cămile desenate pe un deșert al inimii. Precum două roti ale unei trăsuri ce nu mai astepta, de mult vreme, o Cenușăreasa. Singurul lucru pe care il astepta ea… era sa-ți fie mireasă. Atunci cand inima i-ai preschimbat-o in cenușă. Tu nu ai înțeles ca iubirea e ca un joc de noroc. La început. Mai apoi, norocul ți-l mai faci si tu. Fără s-aștepți mereu din partea celuilalt, minuni.

Ai transformat-o într-un joc de poker, mergând mereu la cacealma cu sufletul celuilalt. Ea nu era un bibelou pe care il lăsai într-un loc, uitând de strălucirea lui. Până si bibelourile mai trebuie șterse, din când in când, de praf. Ea era suflet. Pereche l-ai numit… la început. Mai târziu, ai desperecheat iubirea si te-ai retras ca un soldat rănit in fața morții. Cand singurul lucru rănit din tot acest tablou, era doar ego-ul tau. Ti l-ar fi ucis daca ar fi putut. Ar fi călcat pe el si l-ar fi aruncat la câini. L-ar fi strivit sub tălpile ce numărau acum pașii despărțirii.

Femeia se iubește mult. Continuu si fără întrerupere. Precum un circuit firesc. La voi s-a intrerupt. Atunci cand ai scurtcircuitat iubirea. Atunci cand ai încercat sa mergi pe ocolite. Crezând ca poti sa păcălești o inima ce bate lung si cu mult dor… pentru tine.

Ai confundat-o cu un obiect. Un obiect pe care il poti folosi cand vrei si cum vrei. Iar daca l-ai pierdut mai apoi, înseamnă ca nu ti-a trebuit asa de mult. Unele obiecte se strica. Le arunci sau le pierzi. Pe unele le poti recupera înapoi.

Dar unii oameni nu se mai intorc. Nici daca ai vrea!

Iar daca nu voiai ca ea sa plece, trebuia sa înveți cum s-o faci sa rămână. Căci s-ar putea acum sa nu se mai întoarcă.

Nici ea si nici iubirea ce-o purta in suflet …

De-abia acum ai înțeles ca dragostea nu e un joc de cărți. Nu mai aștepți o „mâna bună”. Singura mâna ce-o aștepți acum, e mana ei in mâna ta.

Sperând ca tot ce se întâmplă acum e doar un vis. Sau doar o glumă …

Foto: howdoidate.com
_________

Tu mi-ai citit cartile? Nu? Te invit sa o faci! Acum poti achiziționa pachetul suprem de 4 titluri cu transport gratuit oriunde in Romania si autograful meu, la un preț cu totul special! Invata sa te iubești si sa te bucuri de viața pe care o meriți cu adevărat! Comandă de aici 👇 https://booksandpassion.ro/produs/pachetul-suprem-al-iubirii-si-regasirii-de-sine/

Comenzi telefonice: 0723155001

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

Un gând despre „Alexandru Chermeleu: Iar dacă nu ai vrut să plece, trebuia să înveți cum s-o faci să rămână! 

  1. Asiro babilonieni considera camila un animali nefast.ceva ce atragea negativul.Romani au luat cu ei camilele.Si asta ar FI dus. la ruinarea imperiului loro….Da,in desertul de iubirea a inimi multe devin sacre. Ori cat ar FI femeia de tare intelligenta. Dumnezeu a facuto sa aiba nevoie de barbat sa caute,,umbra,, lui . Un FIR invisibil o tine legata de tot ce inseamna masculinitate . Poate e glasul coastei lui Adam ce cheama la origini.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: