Alexandru Chermeleu: De ce atrag numai tâmpiti in viața mea?!


Atragem ceea ce suntem. Întotdeauna. Spune-mi cu cine umbli ca sa iti spun cine esti! Arată-mi prietenii tăi și îți voi arata viitorul! Cine se aseamănă, se adună! Și lista poate continua.
Asa cum și viața unora dintre noi continua. Într-un trend mai bun sau mai puțin. Mai domol sau furibund. Cu viața sau fără sclipirea ei. Cu visuri împlinite sau visuri îngropate. De noi înșine.

Te-ai întrebat vreodată de ce atragi mereu tâmpiti in preajma ta? De ce sufletul tău e ca un magnet pentru suferința si mizerie? De ce inima ta lansează semnale și vibrații in Univers, ca mai apoi, tampitii de pretutindeni sa răspundă, pozitiv, la ele?

Te-ai întrebat vreodată cum ajungi mereu in preajma lichelelor? A oamenilor ce nu iti caută in suflet. Mulți dintre ei ti-ar cauta defectele. S-ar folosi apoi de ele și te-ar pune cu botul pe labe.

Te-ai întrebat vreodată de ce esti adulmecat de șacalii emoțiilor? De mincinosi si intriganți. De oameni cu negru’ in cerul gurii. De cei cu trupul neîngrijit si sufletul uitat in agonie. Atunci când tu nu esti ca ei. Nu ai fost si nu vei fi. Cu toate acestea, îi vezi in preajma ta, aievea. Îți dau târcoale și ti-ar sari la jugulara de îndată ce ar mirosi un strop de sânge pur.

Înseamnă ca esti un tâmpit la fel de mare ca ei? Înseamnă ca esti la fel de rău intenționat? Înseamnă ca mintea si inima ta sunt întunecate, ferite fiind de îngerii ce au lăsat acum demonii ființei sa îți invadeze porii conștiinței? Nu!

Dacă atragi un tâmpit asta nu înseamnă ca si tu esti unul. Dar, cu siguranța, într-un anumit moment al vieții tale, ai trăit un moment tâmpit. Ai lăsat garda jos si te-ai culcat pe o ureche. E mult mai greu sa auzi numai cu una. Asa cum este mult mai greu sa vezi atunci când ochii inimii iti sunt închiși. Daca atragi cretini in viața ta, nu înseamnă ca si tu esti unul. Înseamnă ca treci printr-un moment cretin al vieții tale. O răscruce de trăiri contradictorii. Momentul in care devii vulnerabil. Precum o piesă de porțelan purtată de vânturi aprige peste asfaltul pervers ce îi așteapta căderea. Momentul in care lași ușa deschisă. Impostorii de abia așteapta sa intre. Unii vor da navală iar alții te vor cotropi cu totul.

Cum scăpam de ei? Destul de greu. E necesar sa te folosești de tot arsenalul din dotare. Iti trebuie curaj si multă conștientizare. Iti trebuie credința. In Dumnezeu si mai apoi in tine. Nu poți scapa de ei decat atunci când cureți răul de la rădăcina. O deratizare totală a ființei. O dezinfecție a minții si a inimii. Iar mai apoi o dieta a sufletului. Pe termen lung.

Atragi ceea ce esti? Ai grija sa nu fii atras in ceea ce vor alții ca tu sa fii.

————

Tu mi-ai citit cartile? Nu? Te invit sa o faci! Peste 300 000 de oameni au facut-o! Acum poti achiziționa pachetul suprem de 4 titluri cu transport gratuit oriunde in Romania si autograful meu, la un preț cu totul special! Invata sa te iubești si sa te bucuri de viața pe care o meriți cu adevărat. Comandă de aici 👇

https://booksandpassion.ro/produs/pachetul-suprem-al-iubirii-si-regasirii-de-sine/

Comenzi telefonice: 0723155001

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: