Alexandru Chermeleu: Fă-ți timp … 


Fă-ți timp pentru un Mulțumesc. Spus din inimă. Căci nu îți poate lua mai mult de câteva secunde. Pentru unii, doar câteva momente sunt îndeajuns sa fie praf de stele.

Fă-ți timp pentru un zâmbet cald. Purtat pe buzele celor dragi. Fii tu motivul bucuriei lor. Un zâmbet la momentul potrivit, e o minune pentru cel lovit.

Fă-ți timp pentru o ținere de mâna. Fii tu un umăr pe care celălalt își poate sprijini trupul rănit. In ceasuri de nevoie si necaz. Mulți dintre noi fug de înghit pământul. Fii tu mai tare ca pământul, azi.

Fă-ți timp pentu o vizită la cei bătrâni. Căci pașii lor s-ar îndrepta spre tine de vârsta lor i-ar mai lasa s-alerge. S-ar bucura nespus de mult. Sa-ți vadă chipul pe al lor pridvor. Sa guști din ciorba lor gătită cu atâta dragoste. Sa-i pupi pe frunte când te desparți de ei, cu dor.

Fă-ți timp pentru ai tăi prieteni dragi. Îmbrățișeaza-i sincer si mulțumește ca exista-n viața ta. Mulți dintre ei s-ar arunca in foc ca sa-ti ferească inima. Unii s-ar îneca in valurile tale numai pentru a-ti potoli marea sufletului. Prietenii adevărați se număra pe degete. Nu-i pierde printre ele si pe ei.

Fă-ți timp si pentru tine. Pentru un film. Pentru o înghețată bună si un pahar de vin. Pentru o zi in care te poți împrieteni cu gândurile tale. Sa le miroși printre petale. Precum o floare a ființei pe care ai uitat sa o mai uzi.

Fă-ți timp pentru iubire, prieten drag. Când totul ti se pare-acum pierdut, gândește-te la lupta inimii ca la un nou si pașnic început.

Iubește-te acum.

Iubește mult. 🙂

⭐️ Ultima zi in care poti beneficia de Transport gratuit oriunde in Romania, pret redus si autograf pe toate titlurile mele. Nu ai cartile? Te invit sa le citești! Incepe terapia si incepe de azi! Comandă de aici: 👇

Pachetul suprem al iubirii și regăsirii de sine

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

6 gânduri despre „Alexandru Chermeleu: Fă-ți timp … 

 1. Ceva de suflet…te iubesti pe tine???

  Iubeste-te maxim….si apoi iubeste-ti prietenii ca pe tine…..

  Trimis din Yahoo Mail pe Android

  De la:”Alexandru Chermeleu” Data:Ma 10 nov. 2015 la 17:33 Subiect:[Articol nou] Alexandru Chermeleu:Fă-ți timp … 

  Alexandru Chermeleu Personal posted: „Fă-ți timp pentru un Mulțumesc. Spus din inimă. Căci nu îți poate lua mai mult de câteva secunde. Pentru unii, doar câteva momente sunt îndeajuns sa fie praf de stele. Fă-ți timp pentru un zâmbet cald. Purtat pe buzele celor dragi. Fii tu motivul bucurie”

  Apreciază

 2. Cu ani in urma am fost cu bunica la biserica Sihastria.Acolo un calugar,ne a spus,, dupa ce stam PE pamànt sa i multumim pamintului ca ne a rabdat si ne a DAT din puterea. lui.Copil find dupa ce se termina de prasit ,porumb……..prasitori se asezau PE pamint multumind lui Dumnezeu pentru munca facuta cu spor,si pentru ca pamintul sa ne redea ceva din energia consumata acolo.

  Apreciază

 3. Sa va mai zici ceva,Unele fotografii ce le vad prin zona aceasta ma duce cu gàndul departe. Atunci la creatie cand Dumnezeu poruncea atomilor ,moleculelor sa ia forma poruncita. Stea,animali…..diavolul statea cu coatele PE un gard. de stele si se uita la ce facea Dumnezeu.Greeri cantau in jur era o sinfonie de culori si sunete.In aceasta ambianta divina in inima diavolului s a nascut trufia ,invidia de a FI el patronul a tot ce se crease…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: