Alexandru Chermeleu: Alo, Domnu’! Dă-mi sufletu’ înapoi!  


Domnu’ … da-mi mintea si inima înapoi. Te-ai jucat destul cu ele, pictându-le in țipete ce nu puteau fi anesteziate nici măcar cu o doză de morfină injectata într-un zâmbet fad. Da-mi bucuria si ochii veseli înapoi. Le-ai ferit atât de bine încât am ajuns sa urăsc jocul asta nenorocit de-a v-ați ascunselea.

Când eu imi arătam chipul, tu iti ascundeai ochii. Când eu imi arătam buzele, tu iti făceai pierdută gura. Când trupul l-am așternut pe al tau, tu ti-ai ascuns mâinile. Le-ai pitit la spate. Așa cum ai pitit, cu grija, fiecare minciuna si cuvânt de dor, aruncate peste noi. Da-mi surâsul înapoi. Te-ai folosit de el iar mai apoi mi l-ai șters de pe pomeții fini ce fierbeau încă a tine. Da-mi fericirea pe care mi-ai luat-o ostatică. Ai ținut-o legată si ai chinuit-o zi de zi si clipa de clipa. Ai înfometat-o si ai lăsat-o insetata de iubire.

Da-mi tinerețea înapoi. Mi-ai furat-o si m-ai supt de energie așa cum vampirul se înfrupta coleric din încheieturi si gaturi blânde. M-ai lăsat fara oglinda ființei si m-ai îmbătrânit in ceasuri încărunțite la ore fixe.

Da-mi timpul înapoi sau cearta-te cu orologiul inimii. Roagă-l sa se îndure si sa-mi toarne picături de clipe peste pleoape. Așterne-mi momentele de bucurie ce se adună, acum, într-un mănunchi de amintiri si fa-ma sa iubesc din nou.

Alo, Domnu’! Da-mi sufletu’ înapoi. Căci nu ai ce sa faci cu el acum.

E gol …

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

Un gând despre „Alexandru Chermeleu: Alo, Domnu’! Dă-mi sufletu’ înapoi!  

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: