Alexandru Chermeleu: Femeile sunt mai puternice decât bărbații 


Sunt bărbat, însă nu mi-e rușine sa o spun: Femeile sunt mai puternice decât bărbații. Uneori, rămâi tâmpit atunci când vezi cât de mult poate duce o femeie. Saptamâni, luni si ani. Ani buni in care mulți bărbați ar capitula înainte de vreme. 🙂 Femeile sunt puternice. Al naibii de puternice. Sunt precum niște furnicuțe cu inima de leu. Sau ca un Shitzu pe care il vezi ca sare la beregata unui Pitbull. Nu contează ca e de 5 ori mai mare si mai puternic decât el. 🙂 Sunt puternice dimineața, la prânz si seara. Sunt puternice in timpul săptămânii dar si in Weekend. Atunci când sunt adorate dar si atunci când sunt mințite, nonșalant.
Sunt puternice atunci când fac piața singure si atunci când își șterg lacrimile, tot singure. Sunt puternice atunci când bărbatul din viața lor a uitat sa mai fie … Bărbat. Atunci când își schimba rolul dar nu il uita pe al lor. Atunci când se duc la serviciu cu noaptea in cap, cu sfințenie si când se întorc, dărâmate, acasă. Când după o zi cruntă de alergat sau de stors si măcinat creierii într-un birou pătat de egoul unui șef libidinos, încă își mai găsesc puterea sa spele vasele, sa pună o rufa la spălat si sa intinda o masă caldă.

Să nu mai vorbim de cele care au si copii. In timp ce ea face temele cu ei, el e cu prietenii la băute. In timp ce ea le face ghiozdanul, el acum își începe antrenamentul la sală. Când ea se trezește la 4 dimineața, Costică se întoarce pe partea cealaltă. In gândul ei, nu răsuna decât o singura melodie: „Dormi Costică, dormi! Adormit te-am luat, adormit te voi găsi!”. 🙂

S-a cam terminat cu Atlas si cu Hercules. Mai nou, Xena le face pe toate.

Femeile sunt mult mai puternice decât bărbații. Foarte rar veți vedea femei care vor „trage” la sala greutăți după ele si vor împinge la piept cu 150 de kilograme. Însă exista o mulțime de femei care „trag” după ele copii, casă, masă, cheltuieli și duc in spate infinit mai mult. Adevăratele greutăți nu stau pe un stativ. Adevăratele greutăți sunt cele de zi cu zi. Asta înseamnă sa fii puternic.

Asta înseamnă sa fii … Femeie!

Foto: 555crossfit.com (CTQ Photography)

________

Tu mi-ai citit cartile? Nu? Te invit sa o faci! Acum poti achiziționa pachetul suprem de 4 titluri cu transport gratuit oriunde in Romania si autograful meu, la un preț cu totul special! Invata sa te iubești si sa te bucuri de viața pe care o meriți cu adevărat! Comandă de aici 👇 https://booksandpassion.ro/produs/pachetul-suprem-al-iubirii-si-regasirii-de-sine/

Comenzi telefonice: 0723155001

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

7 gânduri despre „Alexandru Chermeleu: Femeile sunt mai puternice decât bărbații 

  1. Foarte frumos si foarte adevarat ca de altfel tot ce scrieti si pot spune ca datorita meseriei, cunosc multe femei „puternice „,care numai puternice nu sunt …intra-adevar isi duc toate greutatile dar la un moment dat se produce si dezastrul si atunci e intra-adevar dureros ! Bine insa ca mai exista oameni ca dumneavoastra si ca altii care sunt preocupati de imbunatatirea moralului „stilpilor puternici „ai societatii !Felicitari ,e o placere sa va citesc !

    Apreciază

  2. Femeia puternică trebuie totuși să nu-și i-a în serios rolul de ‘puternică’, altfel ar deveni prea ‘bărbată’ și ar uita să mai fie fragilă. Puternicia este caracteristică bărbatului. În cazuri precum cel a lui Costică, există și o Leană care nu-i permite acestuia să se exprime, să i-a decizii, etc. Vina aparține, în general, amândurora datorită lipsei de necomunicare și multe altele cum ar fi respectul reciproc, etc. Părerea mea este că totul, între un cuplu civilizat, ar trebuie să fie fifty-fifty, if you know what I mean. Da și ‘puterea’ se împarte atunci când iubești cu adevarat.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: