Alexandru Chermeleu: Ce spun femeile despre tine


Cine spune ca toate femeile sunt smerite si devreme acasă, nu a citit despre Eva. Aia cu mărul! 🙂 Unele te îmbie atât de dulce cu Sărutul lui Iuda. Altele își lasă vorbele sa circule. Prin vecini si cu o viteza de invidiat. Atunci când cea mai buna prietena e si cel mai bun confident, nu cred ca exista vreun bărbat care sa scape de malaxorul cuvintelor insirate la adresa lui.

Exista femei ce vorbesc frumos despre partenerii lor. Chiar si atunci când aceștia devin foști. Dar exista si femei care vorbesc mult si degeaba. Precum o moară stricata ce se învârte in bătaia unui vânt pătat de bârfe. Care mai de care mai colorate și inspirate dintr-un film in care personajul negativ a fost, întotdeauna, el. 🙂 Ea nu poarta nicio vina. Dimpotrivă, ea poarta eterna mască a femeii neînțelese. Din acest motiv el este un porc iar ea nu are cum sa fie o vacă. Un porc nu are niciodată ce sa caute alături de o felină. Numai ca unele feline zgârie tare rău atunci când simt ca sunt călcate pe coada. Chiar dacă el nu i-a ridicat-o. 🙂

Exista femei ce vorbesc urat despre partenerii lor. Unii nu au devenit foști. Încă! :)) Vorbesc atât de urat încât nu ai spune ca e vorba despre sufletul lor pereche. Ci mai degrabă o pereche de pantofi ce te bat la fiecare mișcare bruscă de gleznă. Genul de femeie nemulțumita si intr-o continua agitație a simțurilor. Bărbatul ei nu e bun de nimic iar dacă este bun la ceva, meritul e al ei. Fara doar si poate! 🙂 Bărbatul din viața ei e precum o ciumă. Un fel de ghimpe ce iti sta in coastă. Te ia cu dureri si te transforma, automat, in victimă. Nu înțeleg femeile care stau cu asemenea bărbați. Sa te plângi de el e una, sa mai si trăiești cu el e deja, cu totul altceva. Precum un coșmar in care te trezești in mijlocul drumului, așteptând sa fii călcat de o mașina. Fă naiba un pas in lateral si ferește-te! 🙂

Si totuși, fiecare mănușa își găsește perechea. Așa cum fiecare dintre noi primește ceea ce merită.

Femeia care vorbește urât despre partenerul ei, vorbește urat despre ea. Iar dacă prietena ei cea mai buna e si prietena, si psiholog, si duhovnic, si terapeut, si ghicitor in cafea, lucrurile sunt clare. Prietena înțelege si ii spune, răgușit si ferm ca nu are ce sa caute cu un asemenea specimen in pat si la masa. Femeia înțelege. Pe moment. Din păcate, tot la prietena ei se va întoarce si peste doua luni, cu aceleași povesti si aceleași doleanțe. Un cerc vicios alimentat de mult fum de Țigara, cafele făcute la ibric si Ego presărat in loc de zahăr.

Femeia care vorbește urât despre fostul ei este un alt caz. La fel de grav si de luat in seamă. E femeia ce consideră ca a pierdut lupta orgoliului. Iar acum trebuie sa afle tot satul cât de minunata a fost ea si cât de idiot a fost el. Dacă o relație nu merge asta nu înseamnă ca celălalt ar trebui executat. De multe ori, vina e in curtea noastră. Doar ca noi o luăm si o aruncam, pe furiș, la Vecinu’.

Ce spun femeile despre tine? Unele spun tot. De la cât de nașpa esti in pat si până la cât de aiurea săruți. De la cât de mică o ai, până la cât de grotesc sforai atunci când nu o lași pe ea sa doarmă. :))

Unele spun multe. Altele spun puțin iar altele nu spun nimic. E mult mai bine așa. Rufele se spală mereu in familie iar dacă nu ai detergent, te duci si-ți cumperi. Nu-i duci chiloții vecinei sa ți-i spele.

Foto: projectinspired.com

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

2 gânduri despre „Alexandru Chermeleu: Ce spun femeile despre tine

Lasă un comentariu