Alexandru Chermeleu: Butadă: Mireasa e femeia care, inconștient, e pregătită să renunțe la atenția tuturor pentru neatenția unuia singur. :)


Ce mișto e sa fii admirată. Însă cel mai mișto e sa o facă cine trebuie. Ăla ar trebui sa fie lângă tine si in fata altarului. Mai mult decât atât, sa se țină si de promisiuni. Alea, da! Pe care ti le-a făcut înainte sa iti pună inelul pe deget si mâna pe inima. Femeile iubite sunt frumoase. Sunt si mai frumoase atunci când iubesc. Dacă ai ajuns la starea civilă, dar încă te gândești la cel de dinainte, mai bine anulează tot. Invitații, drumuri, telefoane si fluturași. Fluturașii ar trebui sa ii ai in stomac. Înainte si după. In ziua de azi, nu e greu sa fii mireasa. E greu sa rămâi așa. Puțin căsătorită nu înseamnă nimic. Nici puțin iubita. Ori esti iubita si iubești cu totul, ori renunți la voal. Si la măști.

E mișto sa fii in atenția tuturor. Însă e mult mai mișto sa fii universul unuia singur. Până la urmă, cu el vei defila. Atât in minte cât si in inima iar mai apoi in lumea larga. Nu am înțeles niciodată femeile care se căsătoresc numai pentru a bifa încă o etapa in viața lor. Căsătoria nu e un contract. Poate numai la nivel simbolic. Din nefericire, mulți o transforma intr-o afacere, cu dobânda pe termen lung.

Căsătoria ar trebui sa fie din dragoste. Dacă nu ai descoperit dragostea pana atunci, mai bine rămâi singura. De mirese e plină lumea. Mirese fericite. Numai in noaptea nunții si puțin după. 🙂 Insa femei fericite, tot mai rar. Au si bărbații vina lor. Unii te văd divină, înainte. Alții iti spun ca esti de vina, după. Căsătoria nu e o șmecherie. Decât atunci când esti pregătit sa ti-o iei, cu vârf si îndesat.

Nu trebuie sa te căsătorești pentru a fi fericit. Însă e important sa fii fericit înainte sa o faci. Altminteri, s-ar putea sa amâni același deznodământ crunt al ființei. Atunci când mintea si inima se lupta neîncetat. La final de zi, tot tu vei pierde.

Despre cei care se căsătoresc pentru a nu rămâne singuri, no comment. E ca si cum te-ai uita intr-o oglinda spartă. Chiar dacă te deformează, tu tot frumos te vezi! 🙂

Căsătoria e sfânta. Din păcate, e plin de drăcușori in jurul nostru. Ăștia care iti taie aripile si apoi se supăra ca nu poți zbura.

Mireasa e femeia care, inconștient, e pregătită sa renunțe la atenția tuturor pentru neatenția unuia singur. Eu zic ca cel mai bine ar fi sa nu renunțe la ea. Atenții găsești peste tot. Neatenți, la fel. Însă o iubire autentica e precum o comoara. Iar atunci când o găsești, ai grija cu cine o împarți.

Foto: flickr.com

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: