Alexandru Chermeleu: Nu vă mai certați, măi! Iubiți-vă! 


Nu va mai aruncați săgeți otrăvitoare in inima. Pline de veninul orgoliului purtat la piept ca o insigna înfiptă in suflet. Schimbați-le vârfurile si ungeți-le cu parfumul vostru. Nu va mai dați contre in serile in care va întoarceți, obosiți, acasă. E mult mai important sa fiți Fericiți decât s-aveți mereu dreptate. Iubirea nu e o luptă. In loc sa va răniți gândurile, mai bine v-ați bate. Cu pernele. 🙂
Nu mai căutați defecte cu lupa minții. Coborâți in inima si ramaneti acolo. Chiar dacă liftul s-a blocat între etaje. Apăsați pe butoanele care v-au înmuiat auzul si privirea atunci când v-ați cunoscut. Nu mai tipati unul la celălalt. Ar trebui sa va șoptiți. Nu le mai faceți pe plac vecinilor. Ăștia ar trebui sa fie invidioși pe voi, nu sa se bucure atunci când se pregătesc sa bată in perete! 🙂

Nu va uitați urat unul la altul. Căci dragostea are un alt chip. Mult mai blând decât maștile pe care le schimbați cu atâta ușurintă. Nu aruncați lucruri prin casă. Mai bine aruncați trufia, lăsand geamul deschis. Aruncați-o la câinii de afara. Ar sfârteca-o intr-o clipită. Așa cum norii se înfrupta din rămășițele pictate in senin.

Nu mai lăsați emoțiile sa scârțâie. Doar patul are dreptul asta. 🙂 Sub doua trupuri ce încă se ating pe furiș. Căci inima nu poți s-o păcălești.

Nu va mai certați, măi! Iubiți-vă! Așa cum v-ați iubit și la-nceput. Așa cum v-ați iubit, cândva, demult.

_______

Tu ți-ai comandat un exemplar din Iubind-o pe Ea? Dacă nu, o poți face acum! Grăbește-te! Ia-ți cartea de suflet, acum! Link:

http://bookzone.ro/produs/iubind-o-pe-ea/

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

2 gânduri despre „Alexandru Chermeleu: Nu vă mai certați, măi! Iubiți-vă! 

  1. Frumos spus! Însă nu doar orgoliul strica intr-o relație! Clar trebuie lăsat în fața ușii când te întorci acasă după o zi de muncă , însă mai trebuie sa lași și grijile, gândurile, problemele! Iar pentru aceasta ai nevoie de relaxare! De înțelegere și iubire! Adică reciproca sa fie valabila! Nu neapărat zi de zi ca nu se poate, dar măcar câteodată!

    Apreciază

  2. Cat de intelept spus. Sa luam aminte si povata. Hai sa privim lucrurile intr-un mod frumos si sa nu lasam orgoliul si neincrederea sa ne domine. Sa ne bucuram de fiecare clipa si oportunitate pe care Bunul Dumnezeu ne-o ofera. Sa fim noi, sa ne daruim fericire acolo unde exista vointa si iubire.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: