Alexandru Chermeleu: 1.000.000 de motive ca să pleci 


Îți aminteai că până și vocea lui te enerva. Semăna al naibii de bine cu cea a șefului. Ultimul îți zicea că ajungi prea târziu la lucru iar primul îți spunea să te întorci mai devreme. De multe ori, nu mai voiai sa pleci si nici sa te întorci. Voiai sa fii tu, singura, intr-o parcare si sub un cer care îți număra gândurile atunci când lacrimile se luau la întrecere cu ploaia.

Fiecare zi era pecetluita in certuri. Mai mult sau mai puțin celebre. Uneori, si vecinii ar fi participat la ele. Atât de intense erau. 🙂 Erați doua păpuși ale căror sfori s-au rupt atunci când încercau sa se sărute. Mâinile erau înghețate atunci când încercau sa se atingă. Trupurile, amorțite. Ochii, precum două mărgele prăfuite ce nu se mai priveau pe firul inimii. Hainele, dezordonate și parcă lipsite acum de parfumul vostru.

Îți venea sa pleci de fiecare data când veneai. Căci drumurile voastre nu se întâlneau. Când tu împingeai, el trăgea. Când tu plângeai, el râdea. Când tu visai, el nu-si găsea locul prin cearșaful mototolit acum de clipe. Când tu erai hăis, el era cea. Erați ca doua șoapte ce nu se atingeau.

Îți venea să pleci atunci când nu te auzea. Își ascupa urechile iar tu îți astupai inima. Erați ca doua limbi de ceas ce nu se mai întâlneau niciodată. Iubirea voastră nu mai bătea la ore fixe. Singura alarma ce vă mai trezea acum era un telefon pe care celălalt era gelos.

1 milion de motive ca să pleci. Și totuși, unul singur pentru a rămâne. Un singur motiv pentru a reaprinde o Flacăra in care amândoi ați suflat de zor. Uitând sa mai zâmbiți de ziua voastră.

1 milion de motive ca sa pleci. Unul singur pentru a rămâne și a mai fi îmbrățișat … măcar o dată.

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: