Alexandru Chermeleu: De ce nu poți trăi fără el 


Pentru ca el a fost lumină atunci când alții încercau sa te afunde-n întuneric. Pentru ca alții nu au reușit, la un loc, sa fie câtuși de puțin … El. Pentru ca el te îmbrățișa atunci când ceilalți își ascundeau mâinile. Pentru ca el îți aducea o floare iar ceilalți îți ofileau, aievea, clipele.

Uneori, nu poți trai fără el pentru ca el te aștepta acasă când te întorceai de la lucru. Pentru ca el pierdea nopți la rând, cu tine, fumând si ascultându-ți vocea. Atunci când oboseai si adormeai pe același umăr, el continua povestea voastră, șoptindu-ți cuvinte in buclele ce fin dansau sub ochii lui. Nu poți trai fără el pentru ca el râdea cu inima. Atunci când ceilalți te judecau cu mintea. Când alții se prosteau ca un copil, el își dorea copii … cu tine.

Nu poți trai fără el pentru ca vocea lui îți încălzea Tristețea. Căci simpla lui prezenta era o bucurie-n viața ta. Atunci când reușea sa îți topească gândul. Sa-ți împletească, misterios, auzul cu privirea si sa-ți mai toarne-n vene, parfum din vinul ce striga dorințe.

Uneori, nu poți trai fără el, pentru ca el ar fi rotit pământul. Ar fi mutat, pe rând, toți munții si-ar fi bătătorit poteci. Ar fi înotat oceane si ar fi alergat ca un bezmetic. Doar pentru a te simți … Aproape!

Nu poți trai fără el, pentru ca el îți trimitea scrisori pătate-n lacrimi. Pentru ca te suna in clipe grele si îți scria in cărți alese. Uneori, nu poți trai fără el pentru ca viața ți l-a luat prea repede. Chiar dacă el n-a vrut sa plece.

Alteori, a plecat in grabă, fără să-ți lase vreun bilet pe masa voastră.

Deși la ușă nu mai bate nimeni, încă-i auzi pașii prin suflet.

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

2 gânduri despre „Alexandru Chermeleu: De ce nu poți trăi fără el 

  1. Alexandru Chermeleu știe în cuvinte clare și foarte simple sa scoată din adâncimii inimei cele mai sensibile amintiri ,gânduri și sentimente ,și sa le aducă pe suprafața . Ieste o experiența plăcuta dar și tremurătoare de a citi ce el scrie.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: