Alexandru Chermeleu: E greu să fii femeie


Nu totul se rezuma la instinct. La o fusta puțin peste genunchi și la un decolteu generos. Nu totul se rezuma la un alt număr trecut în agendă. Prin agenda sufletului cam bate vântul. Colile albe ale inimii sunt încă nepătate de cerneala bărbatului bine intenționat. Majoritatea nu vrea decât sa bifeze încă o prada. De parcă femeia e o amărâtă de gazela, cu un picior șchiop și care-alearga bezmetic printre cuvinte dulci.

Nu toate femeile fug de sex. Cele care vor să se împiedice o fac singure. Nu toate femeile sunt speriate de bombe. Atâta timp cât fitilul dintre voi încă arde. Asa cum nu toți barbatii trebuie sa se dea peste cap, mai rău ca la circ, pentru a putea impresiona un chip ce-ți caută, curios, privirea. La final de zi, e important să fii tu. Acesta e biletul câștigător.

Din nefericire, drumul până la inimă a fost înlocuit cu cel ce trece prin pat. Înainte de toate. Mulți bărbați aleg varianta cea mai simplă. Asta nu înseamnă că e și cea mai bună. Asa cum multi bărbați au uitat ce înseamnă respectul fata de jumătatea slabă. Unii dintre ei sunt mult mai slabi ca ele.

Despre șeful care îți face avansuri dar strâmbă din nas când i se cere un avans, nu spune nimeni. Despre nesimțitul din autobuz care se inghionteste in tine, cu un rânjet tembel și periculos pe față, nu amintește nimeni. Despre vecinul care te lăsa să urci scările înaintea lui, nu pentru ca ar fi un gentleman, ci pentru ca s-ar uita sub fusta ta, nu prea auzi multe. Domnii care te fluieră din mașină, încurcând circulația. Încurcata e si viața lor. 🙂

Aia care te fluiera pe strada și își frâng gâtul pe trecerea de pietoni, doar pentru a te trece și pe tine în palmares. Când tot ce ai făcut tu a fost sa iti treci mana prin păr. 🙂

E greu sa fii femeie. E mult mai ușor sa fii ghiolban și prost crescut. Măcar ai o scuza. Sau mai multe. Bunele maniere nu se găsesc în cărți. Nici la colț de stradă. Chiar dacă multe dintre ele țin de un minim bun simț.

Nu întotdeauna e vorba de instinct. De multe ori e vorba despre cum să fii bărbat.

Pentru ca nu e greu sa porți o pereche de pantaloni. E mult mai greu atunci când nu știi sa ii porți cu demnitate.

_______

Ultimele 100 de carti cu autograf! Comanda cartea Iubind-o pe Ea si o primesti semnată! Plus mesaj specific de Sarbatori! 🙂

Comanda telefonic: 0751 492 686

Comanda online: 

http://bookzone.ro/produs/iubind-o-pe-ea/

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

2 gânduri despre „Alexandru Chermeleu: E greu să fii femeie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: