Alexandru Chermeleu: De ce iubim femeile?


Pentru că ele sunt cele care ne-au născut. Pentru că sunt mame, soții, amante, prietene și iubite. Pentru că viața fără o femeie este precum femeia fără al ei zâmbet.

Iubim femeile pentru că sunt luptătoare. Pentru că sunt niște războinici totali ai intuiției, niște amazoane desăvârșite ale cuvintelor și niște muze fără de care artiștii s-ar pierde printre oameni. Iubim femeile pentru că ne zâmbesc atunci când ar trebui să ne certe și ne ceartă atunci când zâmbetele au gustat din vinul servit pe furiș. Le iubim atunci când sunt supărate si atunci când sunt bucurose. Atunci când mintea și inima lor își spun cuvinte dure, dar și atunci când își găsesc liniștea.

Iubim femeile atunci când se prefac că totul este bine dar și atunci când totul se preface în scrum.

Le iubim atunci când își trec mâna prin par dimineața si atunci când se lasă mângâiate, seara. Atunci când gătesc și atunci când se gătesc. Le iubim atunci când umblă pe tocuri dar si atunci când își răsfață gleznele în sandale. Atunci cand sunt machiate. Dar si demachiate.

Le iubim atunci când se pregătesc să meargă la serviciu și atunci când se întorc.

Le iubim dimineața, la prânz și seara. Dar și in nopțile in care zidurile se inmoaie în parfumul lor.

Iubim femeile pentru că merită. Merită totul și încă ceva în plus.

Cărtărescu a scris o carte despre ele. Eu cred că femeia este deja una. Când cele mai fine coperți adăpostesc milioane de file înșirate pe-un răgaz de viață.

De asta le iubim!

_____________

Tu ți-ai comandat un exemplar din Iubind-o pe Ea? Dacă nu, o poți face acum! Grăbește-te! Ia-ți cartea de suflet, acum! Lansează comanda aici:

http://bookzone.ro/produs/iubind-o-pe-ea/

 

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

Un gând despre „Alexandru Chermeleu: De ce iubim femeile?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: