Alexandru Chermeleu: Trăiește azi ca și cum mâine nu există


Câți dintre noi putem trăi prezentul? Fără umbrele lui ieri și fără speranța lui mâine. Câți dintre noi putem trăi frumos? Fără a ne gândi la ce vom avea de iubit sau de făcut, ci mai mult la ce avem acum de făcut și la oamenii pe care am uitat să îi iubim printre două picături de ceartă.

Câți dintre noi ajungem să îmbrățișăm in gând oameni ce ne-au fost aproape? La bine si la rău. Căci nu există rău mai mult decât cel pe care il vedem și în noi înșine. Precum o oglindă a sufletului ce ne arată mereu ceea ce suntem, cu adevărat. De cele mai multe ori, ne supărăm pe oglindă în loc să ne iubim mai mult.

Câți dintre noi mai spunem Te iubesc? Dar nu atunci când totul merge bine. Și poate nici atunci când este rău. Un te iubesc venit la timpul potrivit. Un te iubesc ce schimbă inimi. Precum macazul ce se schimbă pentru același tren ce nu dorește să își schimbe ruta.

Câți dintre noi mai credem in minuni? Căci viața este o minune. Iar noi când ne trezim, sclipirea ei.

Viața merită trăită. Cu bune și cu rele. Cu umbrele si visele ei. Nu este important că respirăm. Important este cum o facem. Toți existăm, puțini trăim cu adevărat. Cu toții ne îndrăgostim. Puțini ajungem să iubim. La final de zi, important este ce lăsăm în urmă.

Visează, iubește și iartă. Întâlnește-te cu oameni dragi pe care nu i-ai mai văzut de multă vreme.

Spune si fa ceea ce simți. Întotdeauna. Pune mâna pe telefon și sună. Pune-te pe mașină și vizitează-ti rudele și prietenii. Îmbrățișează-ți sufletul pereche și spune-i cât de mult îl iubești. Mulțumește-i lui Dumnezeu că ești aici.

Mâine nu există. Există numai azi. Nimic nu ne aparține. Nimic.

Pentru că astazi suntem veseli iar mâine … praf de stele!

________

Comandă cartea Iubind-o pe Ea pana pe data de 5 Aprilie si înscrie-te automat in cursa premiilor Giveaway – 7000 exemplare vândute! Cumpara 2 exemplare si dublează-ti șansele de câștig! De unde poti achiziționa cartea? De aici:

http://bookzone.ro/produs/iubind-o-pe-ea/

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: