Alexandru Chermeleu: Femeia nu-i femeie dacă nu poate face ce face un bărbat


Cum vine asta? 🙂 Din ce in ce mai multe femei renunță la a mai fi Femei. Tocmai din acest motiv. Femeile au nevoie de bărbați. Dar nu de constructori, matematicieni, tamplari si nici de bărbați care sa schimbe becul in casă. Până la urmă, cat de greu este sa schimbi un bec? E mult mai greu să schimbi barbatul chiar și atunci cand acesta calcă pe el. 🙂

Femeile au nevoie de bărbați așa cum bărbații au nevoie de femei. Mulți m-ar contrazice. Dar aici nu vorbim despre nevoi patologice, despre dependențe sau alte forme nocive de relaționare. Aici vorbim de iubire. De niște brațe care să te cuprindă seara, inainte de a adormi. De o voce care sa iti spună, din cand in cand, ca totul este bine. De niște buze care să te sărute. Dar nu pe jumătate. De un trup care sa il încălzească pe al tău. De o minte care să o seducă pe a ta si de doua inimi ce se pot încăleca in șoaptă.

Femeile au nevoie sa fie femei. Iar pentru asta, au nevoie, în primul rând, de ele. De aici pleacă totul. E ca o melodie pură a sufletului. Un bărbat ar trebui sa fie constient de asta. Din nefericire, mulți încep direct cu refrenul! :)) Restul, nu mai contează. Eu cred ca restul contează cel mai mult. Esențele tari se țin in sticluțe mici iar gesturile simple sunt responsabile pentru emoțiile puternice.

Bărbații pot face multe. Femeile pot face la fel de multe. Unele chiar și în plus. 🙂

Femeia nu e femeie dacă nu poate face ce face un bărbat … E si „mai femeie” atunci când învață singură toate aceste lucruri.

Însă barbatul nu mai e bărbat demult atunci când o lasă pe Ea să le facă pe toate.

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

Un gând despre „Alexandru Chermeleu: Femeia nu-i femeie dacă nu poate face ce face un bărbat

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: