Alexandru Chermeleu: Ar fi ieșit o poezie frumoasa dacă nu ai fi încurcat versurile.


Am fi ajuns amândoi la finish dacă nu ne-am fi împiedicat de așteptări. Asa cum spunea și melodia, unul dintre noi a ales sa alerge atunci când trebuia sa meargă iar celalalt mergea, când trebuia sa transpire.

Relațiile sunt atât de simple. Noi le complicam gratuit. Doi oameni ce ar trebui sa se iubească și sa nu uite numele celuilalt. Unii suferă de amnezie acută atunci când se trezesc dimineața iar alții se trezesc singuri încercând sa uite.

Mulți dintre noi am uitat cat de bine este sa fim ținuți de măna. Iar mai apoi în brațe. Ca mai apoi sa ținem în mana doar un telefon ce se lasa așteptat intre apeluri. Singurul apel e cel al inimii. Dar acum e în afara ariei de acoperire. Abonații iubirii au reziliat contractul fericirii și au plecat pe drumuri diferite. Mulți dintre noi am uitat cum e să mai dansam împreună. Acum ea dansează singura în timp ce el sta pe scaun și o urmărește. Uneori ii mai arunca un zâmbet tâmp, ca un salut ce poartă amprenta unei prietenii învechite.

Am uitat ca iubiții ar trebui sa fie si cei mai buni prieteni. Acum sunt mai mult prieteni decât îndrăgostiți. Doi colegi de apartament ce isi împart faramiturile la aceeași masa petrecuta în doi. Ea isi inghite amintirile iar el inghite în sec.

Am uitat cum e să îl citim pe celălalt în suflet. Acum ne este greu să mai citim și-o carte. Darmite un om cu mii de pagini răsfirate în inconștient.

Ar fi ieșit o poezie frumoasă. Dacă nu ai fi încurcat strofele. Le-ai înlocuit cu așteptări și ai presărat orgoliu peste ele. Le-ai învăluit în temeri și ai pătat rima.

La naiba cu poezia asta nenorocita. Singura poezie ce mai contează acum suntem noi. Restul … doar niște versuri încurcate de niște amatori ce au uitat iubirea!

___________

Daca tot esti aici, accesează linkul de mai jos si achiziționează prima mea carte, „Iubind-o pe Ea”. 

http://bookzone.ro/produs/iubind-o-pe-ea/

Publicat de Alexandru Chermeleu Personal

Mă numesc Alex Chermeleu, sunt absolvent al Liceului de Informatică ,,Grigore Moisil ” din Timișoara, licențiat în Psihologie al Universității de Vest din Timișoara și master în Sociologie Organizațională. În prezent, încerc să-mi desăvârșesc meseria de psiholog, aflându-mă, de mai bine de doi ani, într-un proces de formare în Psihologie Transpersonală sub îndrumarea unora dintre cei mai mari psihologi din țară și din străinătate. Sunt preocupat de psihologia comunicării, atât la nivel de cuplu, cât și la nivel de grupuri. Într-o epocă declarată ,,a comunicării”, care se dovedește tot mai mult că suferă de fragmentare și de lipsă de comunicare, întrebarea « Cine sunt eu ? » devine emblematică pentru epoca digitală, în care realul și virtualul se diferențiază tot mai puțin, co – participând la crearea de identități. Socraticul ,,Cunoaște-te pe tine însuți!” revine în actualitate ca un subiect major, în primul rând pentru tineri și nu numai. Mai mult decât atât, în zilele noastre, îndemnul lui Socrate nu invită doar la un proces de introspecție, el se referă la relațiile noastre sociale, de familie, de cuplu, de prietenie, de colegialitate și, în primul și în primul rând, la relația supremă a omului cu Dumnezeu. Iată de ce, dragi prieteni, la îndemnul multora dintre voi, m-am hotărât să vă invit într-o călătorie de suflet și de minte, o călătorie de cunoaștere și autocunoaștere, o călătorie în care fiecare călător poate să devină un pelerin, căci cunoscându-ne pe noi înșine învățăm să descoperim lumea și sensul ei divin. Eu nu voi fi decât un călător, alături de voi, în dorința sinceră de a vă împărtăși din gândurile mele, din greșelile mele, din ceea ce învăț de la psihologii cu care lucrez dar și de a învăța de la voi, de a dezbate și a comenta împreună păreri, opinii, reflecții despre marile și etern-misterioasele teme ale umanului: iubirea, prietenia, timpul, succesul, eșecul, teama, furia, dreptatea și nedreptatea, singurătatea, depresia, speranța... Pana atunci, va las sa cititi gandurile mele ... DISCLAIMER COPYRIGHT PROTECTED. Toate informatiile si materialele (text) folosite in acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. Folosirea oricarui text, imagine, material, fisier sau obiect de constructie din acest blog in alte scopuri decat cele necomerciale si cele specificate in site fara acordul scris al autorului este interzisa fiind protejate de legea dreptului de autor. Folosirea textelor se va face cu citarea sursei. Pozele folosite sunt preluate de pe Google/Pinterest/Google+ si sunt protejate de drepturi de autor. Autorul acestui blog nu isi asuma responsabilitatea pentru redistribuirea continutului acestui site inafara scopului destinat.

3 gânduri despre „Alexandru Chermeleu: Ar fi ieșit o poezie frumoasa dacă nu ai fi încurcat versurile.

  1. Incerc sa gasesc cuvintele potrivite pentru a spune ceva si-mi dau seama ca orice vorba ar fi de prisos. Poate maine sau alta data…deocamdata sunt prea bulversata…tocmai mi-am citit biografia.

    Apreciază

  2. Ma regăsesc complet, nu numai versurile le-am încurcat, am încurcat totul, … rima nici nu mai știu ce înseamnă, literele îmi par niște semne necunoscute și totuși inima tânjește după. ….. o altă poezie….

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: